Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOČIN IZ MRŽNJE

Prijetio mu zbog vjerske pripadnosti, upao u stan pa pretukao njega i suprugu

Zgrada Općinskog i Županijskog suda u Puli
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
20.01.2021.
u 15:25

Tužiteljstvo je tražilo da mu se odredi istražni zatvor, a sudac istrage Županijskog suda u Puli je tom zahtjevu udovoljio

Za prijetnju, pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede iz mržnje, narušavanje nepovredivosti doma i oštećenje tuđe stvari, osumnjičen je 53-godišnjak, koji je zbog svega za što se sumnjiči ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu u Pazinu. 

Sumnjiči ga se da je 13. prosinca 2020. u Umagu, zbog, kako navodi tužiteljstvo, osjeća mržnje prema vjerskom opredjeljenju 75-godišnjak, tom 75-godišnjaku sa svog mobitela poslao prijeteću poruku 75-godišnjaku i njegovoj supruzi. Nadalje, sumnjiči ga se i da je 13. siječnja 2021. u 18.30, tijekom video konferencije pripadnika kršćanske vjerske zajednice kojoj pripadaju oštećenik i njegova 66-godišnja supruga neovlašteno ušao u online video konferenciju i pritom vrijeđao pripadnike te vjerske zajednice.

No ni to mu nije bilo dovoljno jer je, kada je isključen iz video konferencije, otišao na adresu stanovanja 75-godišnjaka gdje mu je prvo metalnom šipkom razbio staklo prozora dnevnog boravka u prizemlju. A nakon toga je ušao u stan gdje je napao 75-godišnjaka i 66-godišnjakinju pri čemu ih je ozlijedio.

Tužiteljstvo je tražilo da mu se odredi istražni zatvor, a sudac istrage Županijskog suda u Puli je tom zahtjevu udovoljio, pa je 53-godišnjak pritvoren zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Komentara 2

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
17:04 20.01.2021.

koje je vjeroispovijesti napadač?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije