Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad autobombom

Iran optužuje izraelski Mossad za smrt nuklearnog fizičara

Ubojstvo znanstvenika Iran
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
11.01.2012.
u 16:25

Mustafa Ahmadi Rohsan, koji je radio u Natanz postrojenju za obogaćivanje urana, posljednja je od ukupno pet žrtava atentata na iranske znanstvenike u zadnje dvije godine

Sveučilišni profesor i nuklearni znanstvenik žrtva je autobombe koja je u srijedu ujutro eksplodirala u njegovu vozilu ispred teheranskog sveučilišta, prenosi BBC.

Uz Mustafu Ahmadija Rohsana (32) ubijena je još jedna osoba, a svjedoci su izjavili da je neposredno prije eksplozije bombu u vozilo odložio nepoznati motociklist.

Rohsan, koji je radio u Natanz postrojenju za obogaćivanje urana, posljednja je od ukupno pet žrtava atentata na iranske znanstvenike u zadnje dvije godine.

Samo sat nakon pogibije znanstvenika, Iran je za njegovu smrt optužio izraelske tajne službe, dok je zamjenik predsjednika Mohhamad Reza Rahimi ubojstvo na državnoj televiziji nazvao ''dokazom o terorizmu kojeg sponzoriraju strane vlade'', misleći pritom na konspiraciju Izraela i Sjedinjenih Američkih Država za koje Iranci smatraju da svim silama pokušavaju spriječiti razvoj njihova nuklearnog programa.

Komentara 320

OB
-obrisani-
00:58 12.01.2012.

Ima li neki privlačan besmrtnički program?

IS
istima
14:55 12.01.2012.

Hm..... Ne volim Izraelce, ali od njih se ima što naučiti....

OB
-obrisani-
23:21 11.01.2012.

Svaki normalan čovjek je protiv iranskog nuklearnog programa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije