Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Večernji TV

Industrija 4.0 je skup novih tehnologija koje iz temelja mijenjaju poslovanje

Smart industry kao pokretač hrvatskoga gospodarstva u postkorona razdoblju
04. rujna 2020. u 15:25 0 komentara 229 prikaza
Smart industry

Gdje se nalazi hrvatsko gospodarstvo, kada je riječ o industriji 4.0, koji su hrvatski potencijali za razvoj pametnih industrija i ključni sektori hrvatskoga gospodarstva u kojima je “smart industry” koncept najprimjenjiviji, imamo li učinkovitu nacionalnu strategiju i regulatorni okvir za razvoj pametnih industrija te kako će korona kriza utjecati na razvoj pametnih industrija u Hrvatskoj, komentirali su stručnjaci u emisiji o pametnoj industriji kao pokretaču hrvatskoga gospodarstva u postkorona razdoblju u okviru projekta Poslovnog dnevnika Smart Industry - Saša Stanković, voditelj Sektora razvoja proizvoda, strateških projekata i marketinga u tvrtki Elektronički računi d.o.o.; Milan Komorčec, izvršni partner za financije, prodaju i marketing tvrtke DignetSoftware d.o.o. i Vladimir Lukić, direktor tvrtke 8Sigma d.o.o.

Industrija 4.0 je skup novih tehnologija koje iz temelja mijenjaju proizvodnju, logistiku i nabavne lance. Pojmovi koji se vežu uz novu industrijsku paradigmu su, primjerice, internet stvari, internet usluga, veliki podatci, računala u oblaku, robotika, umjetna inteligencija, nanotehnologija i biotehnologija. Promjene koje donosi izravno utječu na promjene poslovne paradigme, društvenog života i obrazovnog sustava.

Hrvatska kao malo tržište u globalnom svijetu, mora poticati inovacije u svim sektorima i ubrzati proces digitalizacije industrije i države na svim razinama.

Josip Stanišić
KRENULO GA
Odbio je Hrvatsku i pozive iz Lijepe Naše, a sada je u Njemačkoj doživio veliku čast
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.