Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDEO

Industrija 4.0 je skup novih tehnologija koje iz temelja mijenjaju poslovanje

Smart industry
04.09.2020.
u 15:25

Smart industry kao pokretač hrvatskoga gospodarstva u postkorona razdoblju

Gdje se nalazi hrvatsko gospodarstvo, kada je riječ o industriji 4.0, koji su hrvatski potencijali za razvoj pametnih industrija i ključni sektori hrvatskoga gospodarstva u kojima je “smart industry” koncept najprimjenjiviji, imamo li učinkovitu nacionalnu strategiju i regulatorni okvir za razvoj pametnih industrija te kako će korona kriza utjecati na razvoj pametnih industrija u Hrvatskoj, komentirali su stručnjaci u emisiji o pametnoj industriji kao pokretaču hrvatskoga gospodarstva u postkorona razdoblju u okviru projekta Poslovnog dnevnika Smart Industry - Saša Stanković, voditelj Sektora razvoja proizvoda, strateških projekata i marketinga u tvrtki Elektronički računi d.o.o.; Milan Komorčec, izvršni partner za financije, prodaju i marketing tvrtke DignetSoftware d.o.o. i Vladimir Lukić, direktor tvrtke 8Sigma d.o.o.

Industrija 4.0 je skup novih tehnologija koje iz temelja mijenjaju proizvodnju, logistiku i nabavne lance. Pojmovi koji se vežu uz novu industrijsku paradigmu su, primjerice, internet stvari, internet usluga, veliki podatci, računala u oblaku, robotika, umjetna inteligencija, nanotehnologija i biotehnologija. Promjene koje donosi izravno utječu na promjene poslovne paradigme, društvenog života i obrazovnog sustava.

Hrvatska kao malo tržište u globalnom svijetu, mora poticati inovacije u svim sektorima i ubrzati proces digitalizacije industrije i države na svim razinama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije