Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident u Bruxellesu:

Prijetio da će se zapaliti kako bi privukao pozornost Macrona

Bruxelles
Foto: Alex Pigman/Twitter
1/3
02.10.2019.
u 15:40

Na jednoj fotografiji s mjesta događaja vidi se čovjek kako sjedi uza zid, pokraj štake na koju se očito oslanja pri hodanju

Manji incident dogodio se danas ispred sjedišta Europske komisije u Bruxellesu, gdje je čovjek prijetio da će se zapaliti, a svjedoci navodno tvrde da je riječ o Hrvatu koji je govorio nešto o tome da je ljutit na Srbe, javlja novinar agencije AFP na svojem profilu na Twitteru. Agencija AFP kasnije je objavila vijest u kojoj, pozivajući se na policijski izvor iz istrage, tvrdi da je riječ o Hrvatu koji je samospaljivanjem želio privući pozornost francuskog predsjednika Emmanuela Macrona na svoje obiteljske probleme.

Zgrada Berlaymont, sjedište Komisije, dobro je čuvana na samom ulazu, a nakon incidenta odmah su došli i policajci i vatrogasci. Na jednoj fotografiji s mjesta događaja vidi se čovjek kako sjedi uza zid, pokraj štake na koju se očito oslanja pri hodanju.

Nema službene potvrde da je riječ o hrvatskom državljaninu.

Incident se dogodio oko 11:50, a u bruxelleskoj policiji nisu nam željeli govoriti o nacionalnosti privedenog jer istraga još traje. Očekuje se, međutim, da će policija do kraja dana dati priopćenje o događaju.

Glasnogovornica Komisije Mina Andreeva rekla nam je da policija vodi istragu, da je situacija pod kontrolom, te da zahtjevi koje je čovjek imao 'nisu bili povezani s radom Komisije'. Iz te institucije također nema nikakve službene potvrde o nacionalnosti čovjeka ili o tome kakve je točno zahtjeve imao. Svjedoci govore da je pričao na francuskom jeziku i da je vonjao po benzinu.

 

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Croatino
Croatino
13:26 02.10.2019.

Vjerojatno, navodno, mozda..

AG
Agricola
13:33 02.10.2019.

Nekakav Alex Pigman (tko je to) piše na twiteru da navodno neimenovani svjedoci tvrde da je navodno riječ o Hrvatu koji je navodno ljut na Srbe. Dovoljno "provjerena" informacija da je Večernji stavi na naslovnicu portala, da je stavi, stvarnorno a ne navodno...

BA
Barbasmora
14:17 02.10.2019.

Kad se radi o migrantima EU policija ne daje izjava da zastiti njihovu nacionalnost da ne dodje do rasizma!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije