Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Franjo Lucić

'I sud potvrdio da se Porezna prema meni represivno ponašala'

lucic
Patrik Macek/PIXSELL
24.10.2013.
u 18:28

– Meni ni jedna politika, ni HDZ-ova ni SDP-ova nije pomogla, a SDP-ova politika mi svojom represijom trenutačno odmaže – istaknuo je Lucić

– SDP-ov trojac na čelu s Ronkom želi me ocrniti pred javnošću i to iznoseći neistine o meni. I dalje tvrdim da se protiv mene kao poduzetnika i vlasnika tvrtke koja je do jučer zapošljavala 200 ljudi i koja je kroz dvije tvrtke uspjela sačuvati 140 radnih mjesta provodi represivna porezna politika – istaknuo je Franjo Lucić, čelnik požeško-slavonskog HDZ-a na današnjoj konferenciji za novinare.

Opovrgnuo je navode požeških SDP-ovaca da su obveze Tofrada u stečaju 80 milijuna. Istaknuo je da su obveze prema državi, odnosno Poreznoj upravi, bile oko 1,7 milijuna kuna te da je tvrtka krajem 2001. ušla u blokadu, nakon čega nije mogla ispunjavati svoje obveze koje je preuzela reprogramom.

 –Tvrtka Tofrado u stečaju svoje obveze prema radnicima podmirit će do Uskrsa iduće godine. Podmirene su i sve obveze prema dobavljačima, a jedino su banke ostale nepodmirene, ali one će uzeti nekretnine na koje su se upisale. Imamo još obvezu prema Hrvatskim šumama, ali njima smo za dug od 10 milijuna kuna i kamate za pet milijuna kuna (kamata je bila 17 posto) nudili nekretnine vrijedne 26 milijuna kuna, ali oni to nisu prihvatili. Meni ni jedna politika, ni HDZ-ova ni SDP-ova nije pomogla, a SDP-ova politika mi svojom represijom trenutačno odmaže – istaknuo je Lucić.

Dodao je da se dug prema Poreznoj upravi mogao lako podmiriti da su to htjeli prihvatiti kroz nagodbu.

– Nudili smo im strojeve vrijedne 20 milijuna kuna koji nisu bili opterećeni hipotekom. Međutim, kada sam vidio kako se nasilno i represivno ponašaju, pokrenuo sam stečaj. Međutim, oni su se nakon toga nasilno pokušali ubilježiti na nekretnine koja su bile dio stečajne mase. Iako ih je sud upozorio da to ne rade nisu odustajali, te su zbog toga morali platiti tvrtki Tofrado u stečaju 48.000 kuna. Postoje još dva takva slučaja te će ukupno morati platiti oko 150.000 kuna – kazao je Lucić dodajući da su poreznici tri dana nakon konferencije za novinare na kojoj je prozivao Poreznu upravu zbog represivne politike došli u nadzor tvrtki "Tofrado trgovina", u čijoj Upravi je njegov brat i sin, što je također, prema njegovu mišljenju, dokaz represije. Zapitao je zašto ništa ne poduzimaju protiv bivšeg požeškog gradonačelnika Zdravka Ronka koji je građane oštetio za 1,2 milijuna kuna, koliko iznose kamate (ukupan je iznos 1,8 milijuna kuna), a koje je Grad Požega dužan platiti tvrtki Tofrado zbog pogrešno izračunatog komunalnog doprinosa.

>> SDP: Lucić je fiktivno najsiromašniji zastupnik u Saboru

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije