Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐUNARODNO NATJECANJE

I ove će godine Zlatna pirueta biti u Sisku

Sisak: Najavljena 54. Zlatna pirueta
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
24.11.2022.
u 15:21

Ovo je druga godina za redom i drugi puta uopće da se glavni program ovog svjetski poznatog međunarodno natjecanja odvija izvan Zagreba. Ledena dvorana Doma sportova u Zagrebu oštećena je u potresu u ožujku 2020. godine, još nije obnovljena, a Sisak od 2018. ima novu ledenu dvoranu

Čak 154 klizačice i klizača iz čak 38 zemalja natjecat će se od 7. do 10. prosinca na ledu Ledene dvorane Zibel u Sisku na 54. Zlatnoj pirueti Zagreba - najavila je to danas na konferenciji za novinare Morana Paliković Gruden, predsjednica Hrvatskog klizačkog Saveza, zahvalivši na suradnji gradonačelnici Kristini Ikić Baniček, Gradu Sisku i Športsko-rekreacijskom centru Sisak.

Ovo je druga godina za redom i drugi puta uopće da se glavni program ovog svjetski poznatog međunarodno natjecanja odvija izvan Zagreba. Ledena dvorana Doma sportova u Zagrebu oštećena je u potresu u ožujku 2020. godine, još nije obnovljena, a Sisak od 2018. ima novu ledenu dvoranu.

"Tradicija organiziranog klizanja u Sisku je duga, seže u daleku 1880. godinu i svih ovih godina Sisak je imao kontinuitet. U proteklih deset godina znatna sredstva uložena su u sport, izgrađena je Ledena dvorana, a prošle godine smo otvorili i gradsku sportsku dvoranu Zeleni brijeg. Sisak je 2019. bio europski grad sporta, što jasno pokazuje važno mjesto koje sport i rekreacija imaju u Sisku“, rekao je, izrazivši dobrodošlicu Zlatnoj pirueti, ravnatelj Športsko-rekreacijskog centra Sisak Alan Franjković.

Kako Sisak jedini u Hrvatskoj ima sve potrebne tehničke uvjete za održavanje ovako velikog međunarodnog natjecanja, Hrvatski klizački savez već drugu godinu zaredom donio je odluku da se natjecanje ne odgodi, već održi izvan Zagreba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije