Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi pravilnik

HZZO uveo novosti u plaćanje smještaja roditelja bolesne djece

Foto: Pixsell
26.02.2014.
u 16:32

Do sada su pravo na plaćeni smještaj imali samo roditelji djece koja se liječe od malignih bolesti

HZZO će plaćati bolnički smještaj roditelja uz djecu oboljelu od bolesti koje neposredno ugrožavaju život, kao što su npr. aplastična anemija, premaligna stanja, imunodeficijencije i druge slične bolesti koje po svojoj prirodi nisu maligne, ali je tijek bolesti i način liječenja sličan ili istovrstan kao i kod malignih bolesti. Utvrđeno je to novim Pravilnikom o pravima, uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

Do sada su pravo na plaćeni smještaj imali samo roditelji djece koja se liječe od malignih bolesti. Velik broj istovrsnih pomagala po povoljnijoj cijeni, nižoj za deset posto, uvršten je na Popis ortopedskih i drugih pomagala HZZO-a. Riječ je o pomagalima kao što su oblozi na rane, pomagala za urogenitalni sustav, antidekubitalna pomagala i drugo. Radi smanjenja Nacionalne liste čekanja proveden je Natječaj za sklapanje ugovora o provođenju dijagnostičko/terapijskih postupaka.

Izabrani su najpovoljniji ponuditelji na sekundarnoj i tercijarnoj razini zdravstvene djelatnosti za postupke hiperbarične okisgenoterapije i medicinski pomognute oplodnje. Jučer je predstavljen zajednički projekt HZZO-a i Ministarstva zdravlja o poslovnom upravljanju u zdravstvu (CHBIS), koji omogućuje centralizirano korištenje svih baza podataka u HZZO-u i HZJZ-u te budućih registara u zdravstvu.

>> Pomozimo Anabeli Milić iz Vukovara

Komentara 1

BU
bubimima
08:55 27.02.2014.

Sve samo dobre vijesti. To mi je sumnjivo. Da li je to uvod u uskoro drastično smanjenje prava pacijenata?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije