Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
diskriminacija

Htjela se izdojiti na poslu, no šef je rekao: 'Pošpricat ćeš mi ured!'

dojenje
Arhiva Večernjeg lista
24.08.2012.
u 09:09

Iako su joj rekli da taj dan može otići ranije s posla, odlučila je dovršiti smjenu pa je konobarila do kraja radnog dana, a mlijeko joj je curilo kroz majicu.

I dok je jedna nezaposlena majka u Đakovu zbog toga što je dovela dijete na razgovor za posao umjesto prilike dobila "košaricu", u Kaliforniji je zaposlena majka doživjela sličnu diskriminaciju. Žena se na poslu htjela izdojiti, no šef joj je to zabranio jer mu se "gadi", a i strahovao je da bi mu svojim mlijekom mogla "pošpricati cijeli ured", doznaje Huffington Post

Kristen Joseph  je konobarica. Morala se vratiti na posao kad je dijete napunilo pola godine. Jednog od menadžera bara u kojem radi zamolila je za malo privatnosti kako bi mogla izdojiti mlijeko za dijete. Htjela se izdojiti u njegovu uredu, no on ju je grubo odbio. 

– Bila sam šokirana njegovom reakcijom – kazala je mlada majka koja dosad nije imala problema s izdajanjem na poslu. 

Iako su joj rekli da  taj dan može otići ranije s posla, odlučila je dovršiti smjenu pa je do kraja radnog dana konobarila, a mlijeko joj je curilo kroz majicu.  

Progovorila je o svom slučaju kako bi educirala ostale majke da imaju pravo na dojenje i izdajanje za vrijeme radnog vremena.  

Ključne riječi

Komentara 40

PP
pp
22:47 26.08.2012.

Pegaz - što se tiče statistika. dali prevladavajući muški Sabor donosi zakone koji diskriminiraju žene? I dali 90% žena na obiteljskim sudovima diskriminiraju muškarce? To je razlika. Jedna žena mi je rekla da joj je sutkinja rekla u parnici da žena dijete može izgubit samo ako je kriminalka ili narkomanka. Jel to seksizam? Palim se zato jer smatram zapadne feministice licemjerkama koje u ime ravnopravnosti diskriminiraju i to me ljuti. Kako kaže Israel Shahak nema ništa ljigavije nego kad se općeljudske vrijednosti iskoriste za uske sektaške. Za ravnopravnost svih ljudi jesam ali na Zapadu se pod krinkom ravnopravnosti spolova diskriminira muškarce i pod krinkom borbe protiv rasizma Engleze u Engleskoj na uštrb manjina. To mi je ljigavo i protiv toga govorim. A smatram da muškarci i žene moraju imati jednaka prava.

DH
Dante_HR
09:37 24.08.2012.

Prava diskriminacija žena događa se na svakom koraku i o njoj se nikada ne govori. Kolike su hrvatske radnice do krajnosti iskorištavane na svojim radnim mjestima, kolike su zbog toga ostale bez zdravlja, a mnoge i bez ikakvog kvalitetnog života? Zašto te iste radnice imaju mirovine koje im nisu dostojne niti da na ljudski način dočekaju kraj života? Kolike su žene silovane i mučene u domovinskom ratu, a da ih se ni jedna državna institucija ne udostoji ''pogledati'', a kamoli im pomoći na adekvatan način? Kolike žene doslovno krvare po slavonskim, ličkim i ostalim hrvatskim poljima, sa nogama nabreklim od vena i reumatičnim rukama? Kada su se ''ženska mreža'' i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova pozabavile stvarnom, općeprisutnom problematikom mnogih, mnogih hrvatskih žena? Nikada! Zato nam ne podvaljujte pseudo-diskriminaciju, a naročito ne u ovo odvratno vrijeme općedruštvene diskriminacije nad muškarcima, braniteljima, posebno očevima, koji su u roditeljskom smislu tretirani kao robovi, bankomati i bez ikakva prava da sudjeluju u odgoju svoje djece!

BK
B Kosa
10:00 26.08.2012.

Jedan nas iseljenik sa otoka krka u SAD mi kaze "Da je bijeli covjek u ameriki najugrozeniji, jedan otiso na sud sa crncom izgubio sudija reko moramo stititi crne, otiso sa psom izgubio sa zenom izgubio opet sudija reko moramo stititi zene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije