Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema šanse za nju

Na razgovor za posao došla s djetetom – odmah je otjerali

ruka, pomoć, majka, dijete (1)
Boris Sčitar/VLM/PIXSELL
23.08.2012.
u 13:40

Nemilosrdni predstavnik nije se smekšao ni kada mu je nezaposlena žena rekla da ima još jedno dijete koje je bolesno te ga je ostavila kod bake, a starije dijete povela sa sobom da rastereti ženu

Nezaposlenoj majci dvoje djece s područja Đakova ugašena je još jedna nada da će uskoro dobiti posao. Na razgovor za posao prodaje usluga jednog telekomunikacijskog operatera nije ni stigla jer su joj vrata zalupili pred nosom kad je došla s djetetom.

Predstavnik poslodavca, kad je vidio da je došla s djetetom, grubo ju je otjerao kazavši: "Zar ćete s djetetom ići i na posao?", piše Novi list. Priliku za razgovor nije dobila. Nemilosrdni predstavnik nije se smekšao ni kada mu je nezaposlena žena rekla da ima još jedno dijete koje je bolesno te ga je ostavila kod bake, a starije dijete povela sa sobom da rastereti ženu.

Zgranuti su ostali i drugi nezaposleni koji su bili pozvani na razgovor.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić kaže da ovaj slučaj reflektira širi društveni kontekst.

– Sigurna sam da mlada majka ne bi povela dijete na razgovor za posao da ga je imala kome ostaviti na čuvanje i da joj hitno ne treba posao. A sama činjenica da je majka ne smije biti razlog ne samo bezobraznom ponašanju pojedinaca nego i diskriminaciji prilikom zapošljavanja – kazala je Ljubičić za Novi list

Dodaje da Zakon o ravnopravnosti spolova zabranjuje diskriminaciju na temelju obiteljskog statusa te se nepovoljnije postupanje prema ženama na osnovi materinstva također smatra diskriminacijom u svim područjima pa tako i prilikom zapošljavanja . 

I  Hrvatski zavod za zapošljavanje osudio je diskriminaciju. 

Komentara 234

LI
Libela
18:48 23.08.2012.

korxs - Vi muškarci nekad znate biti neodoljivo naivni!

IT
i.tata.bi.sine
16:21 23.08.2012.

Ionako bi dobila otkaz za mjesec dana.

PH
ponosni_Hrvat
09:40 25.08.2012.

Čista diskriminacija. Gdje su sad udruge za zaštitu ljudskih prava,..... da se slučajno dogodilo da slon ne može dobiti posao, ovi za zaštitu životinja bi ga spašavali, ali kad je u pitanju majka sa dvoje djece, e to je već problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije