Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezadovoljni upravom

HSS Koprivnica: Priprema li Mršić Podravku za prodaju?

'08.03.2012., Koprivnica - Predsjednik uprave prehrambene kompanije Podravka Zvonimir Mrsic.  Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
12.04.2012.
u 15:49

Ističu da se pod vodstvom nove uprave vrijednost Podravkinih dionica već sada strmoglavila 10 posto

Na tragu analize drastičnog pada vrijednosti Podravkinih dionica, Gradska organizacija HSS- a Koprivnica u današnjem je priopćenju izrazila zabrinutost upozoravajući na, kako ističu, promašaj političkog imenovanja Podravkine uprave.

– Jasno je da Podravku očekuju veliki izazovi u sljedećem razdoblju, posebno imajući u vidu ulazak Hrvatske u EU od 1. srpnja iduće godine, kada će se bitno promijeniti uvjeti poslovanja, posebno na tržištima bivše Jugoslavije koja su izuzetno značajna za Podravku, a koja u tim novim okolnostima ostaju u CEFTI. Na takve izazove može odgovoriti samo tim vrhunskih, iskusnih i kompetentnih stručnjaka od kojih je trebala biti sastavljena nova uprava Podravke, ako je već trebalo mijenjati bivšu upravu koja se dokazala svojim rezultatima. Nažalost, to se nije dogodilo, već se rukovodilo političkom podobnošću, zadovoljavajući osobne ambicije pojedinca, a ne interese Podravke i podravkaša i u konačnici vlasnika, dioničara Podravke – ističu u priopćenju.

Smatraju da je trebala biti postavljena uprava europskog renomea, koja će znati stvoriti uvjete za nova radna mjesta, povećati prihode i dobit Podravke kako bi se na najbolji način mogao osigurati rast vrijednosti dionica, isplaćivati dividenda.

Ističu da se pod vodstvom nove uprave vrijednost Podravkinih dionica već sada strmoglavila 10 posto, a daljnji pad vrijednosti dionica jedina je izvjesnost koju može ponuditi ova Podravkina uprava jer nepovjerenje ulagača u Podravku i dalje će rasti zbog nepovjerenja prema sposobnostima ljudi koji je vode, smatra Gradska organizacija HSS-a Koprivnica.

Aktualni predsjednik uprave Podravke najavljuje rješavanje vlasničkih odnosa kroz projekt ESOP-a, a zna se da takvih uspješnih rješenja s radničkim dioničarstvom u Hrvatskoj baš i nema, dodaju u priopćenju.

Iz koprivničkog HSS-a pitaju se je li rješavanje vlasništva Podravke posao uprave ili Nadzornog odbora.

– Trebalo bi biti da predstavnici vlasnika odlučuju što će biti s vlasništvom, a uprava bi se trebala baviti poslovanjem na takav način da bude osiguran profitabilni rast i da se podigne vrijednost kompanije. Iz svega proizlazi da se nije vodilo mišlju da se u Podravku dovede top menadžment koji se ne bira po političkoj nego po stručnoj podobnosti, nije se brinulo o interesima kompanije nego o interesima pojedinca i prihvatilo se ono što se nudilo, servirano kao gotovo jelo na pladnju, garnirano političkom strasti stranke na vlasti – kritizirali su iz koprivničkog HSS-a.

Komentara 13

CC
crveno-crni sindikalac
18:44 12.04.2012.

Glupost!Javljaju se oni koji imaju\" AMNEZIJU\"i koji su sami htijeli ESOP samo za sebe bez radnika Podravke.Dionice Podravke su pale jer ih \"mali\" ulagaći prodaju i kupuju od Petrokemije.To je sve zasluga ministra Čačiča.

OB
-obrisani-
20:23 12.04.2012.

Ovi drugovi su za hotele prodane za sitniš, imali Gorana Štroka, sada je samo pitanje koga imaju za Podravku ? S obzirom da će Štrok sada \"uređivati\" Rijeku od koje će napraviti svjetsku prijestolnicu (samo čega?) biti će zanimljivo saznati za koga ovaj ONO i DSZ glavonja ruši cijenu dionica? I kada je Rajić prodao Dukat svi su se \"digli na zadnje noge\", a kada je Štork prodao hotele nikome ništa, a kupio ih je nesrazmjerno jeftinije od stvarne cijene što kod kupnje Dukata baš i nije bio slučaj!?

Avatar tkozna
tkozna
16:31 12.04.2012.

Ha ha ha, Prestolnica hrvatskog HSS iz Ivanca koprivničkog poručila je svim svojim članovima (njih 69) sada sada krenite ofenzivno i to prvo od Mršića a onda mu nabacite ono sa ZERP-om. Tako to radi HSS

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije