Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treća sjednica

HSP dr. Ante Starčević i HDZ za šefa Vijeća predlažu SDP-ovca

Željko Pinjuh
Goran Ferbezar/PIXSELL
29.08.2013.
u 18:21

Predsjednik gradskog SDP-a Željko Pinjuh potvrdio je dogovore i kaže kako se nada da će isto odlučiti i njegovi stranački kolege

Koalicija HDZ – HSP dr. Ante Starčević predložit će za predsjednika Gradskog vijeća Vukovara šefa vukovarskog SDP-a Željka Pinjuha. Time bi konačno vukovarsko vijeće bilo konstituirano i izbjegli bi se izvanredni izbori. Potvrdili su to jučer čelnici HDZ-a i HSP AS-a Damir Barna i Marijan Pavliček dodavši da je to rezultat nekoliko razgovora njih dvojice s Pinjuhom.

– Naša dva pokušaja da se konstituira Gradsko vijeće propala su. Sada smo otišli i korak dalje te dogovorili da Pinjuh, kao predsjednik SDP-a, postane predsjednik Vijeća, dok bi dva dopredsjednika dali HDZ i HSP AS. No, preostaje nam još vidjeti što će odlučiti gradski SDP – rekao je Barna.

I Pavliček potvrđuje dogovor navodeći da je cilj isključivo da se formira Vijeće.

– Očekujem da na prvoj radnoj sjednici Vijeća dođe i do promjena Statuta grada kako bi Vukovar bio proglašen mjestom od posebnog pijeteta, a što bi onemogućilo uvođenje ćirilice – rekao je Pavliček.

Gradonačelnik Vukovara i predsjednik županijske organizacije SDP-a Željko Sabo jučer se nije javljao na telefon. U isto vrijeme Pinjuh je potvrdio razgovore s HDZ-om i HSP AS-om.

– Nadam se da će moji stranački kolege odlučiti da to budem ja te kako će na kraju ipak prevladati razum pa ćemo vjerojatno uspjeti konstituirati Vijeće – rekao je Pinjuh.

U Gradskom vijeću Vukovara sjede 24 člana pri čemu koalicija HDZ – HSP AS ima 12 članova, SDP devet i SDSS, koji podržava gradonačelnika, tri. Ne glasa li Pinjuh danas za sebe, Vukovar ide na nove izbore za Gradsko vijeće.

Između druge i današnje sjednice za Vijeće Vukovar je potresao i skandal pokušaja potkupljivanja dvoje vijećnika HDZ-a koji su imali, kako se navodilo, razne ponude da prijeđu u SDP. Sve to dovelo je do prvorazrednog političkog skandala ali i istrage USKOK-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije