Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HSP AS prijavio svog bivšeg tajnika da im je ukrao kip Starčevića, govornicu, kuhinju…

Primjerice, “umjetničko djelo – kip Ante Starčevića” procijenjen je na 2000 kuna, “nestala” govornica HSP AS na nešto od manje od 1100 kuna
07. listopada 2020. u 20:38 8 komentara 1747 prikaza
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Predsjednik HSP-a AS u stečaju Hrvoje Niče prijavio je bivšeg glavnog tajnika Peru Ćorića zbog krađe stranačkih predmeta, uključujući i kip – Ante Starčevića, doznaje se u stečajnom postupku te stranke u kojem je novo ročište zakazano za 19. listopada, javlja Telegram.

Pero Ćorić Bivši tajnik Predsjedništvo HSP AS potvrdilo odluku o izbacivanju Pere Ćorića

Niče u prijavi ističe kako je Pero Ćorić tijekom 2017. i 2018. iz stranačke središnjice “protupravno prisvojio tuđe pokretne stvari koje su dio dugotrajne imovine” Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS), vrijedne gotovo 70.000 kuna.

Primjerice, “umjetničko djelo – kip Ante Starčevića” procijenjen je na 2000 kuna, “nestala” govornica HSP AS na nešto od manje od 1100 kuna, promopult na gotovo 7200 kuna, a ukradeni konferencijski stol i stranački kuhinjski blok procijenjen je na 5200 odnosno oko 2400 kuna. No, osim toga, na popisu je i desetak računala i mobitela, ormar, televizor, uredski stolovi i čak deset konferencijskih stolaca, naravno – crnih, koje u HSP-u procjenjuju na 1254 kune.

Pero Ćorić HSP AS Pero Ćorić: Nelegalno su me isključili iz stranke!

“S obzirom kako se radi o osnovnim sredstvima rada stranke koja se nalaze kod osumnjičenika Ćorić Pere, postoji opasnost da taj isti te stvari sakrije ili uništi pa predlažemo da se hitno izvrši pretraga radi pronalaženja i izuzimanja stvari”, navodi se u kaznenoj prijavi podnesenoj još 2018., a priloženoj uz ovotjedno izvješće o gospodarskom položaju HSP AS kao dužnika u stečajnom postupku.

Zbog 39 litara ulja
Bugarin proživljava dramu u Hrvatskoj: Dobio visoku kaznu, boravi u vozilu na granici
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan