Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pero Ćorić: Nelegalno su me isključili iz stranke!

Napominje da je isključen nelegalno i zbog toga što stranački Statut "na koji se pozivaju, također nije potvrđen od strane Ministarstva uprave"
25. ožujka 2018. u 17:51 11 komentara 1204 prikaza
Pero Ćorić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pero Ćorić reagirao je u nedjelju u priopćenju sa službenim logom i stranačkim pečatom, u kojem je potpisan glavnim tajnikom, na ranije danas objavljeno priopćenje iz Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčeviću (HSP AS) o njegovom izbacivanju iz stranke, ustvrdio kako ga je stranački Časni sud isključio nelegano, ne poštujući proceduru.

Još jedno isključenje Pero Ćorić, jedan od osnivača, isključen iz HSP-a AS

Ćorić navodi da je na subotnju sjednicu Predsjedništva HSP AS, koja je imala "tanak kvorum", došao nakon što je sudjelovao na prosvjedu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije i da je prigovarao svima "zašto nisu sudjelovali na navedenom događanju" te je "iznio činjenice zašto predsjednik stranke Hrvoje Niče nema njegovu potporu, kao i skupina njegovih istomišljenika".

"Ponovio sam kako svi zajedno moramo zatomiti vlastiti ego jer je upravo jučerašnje 'događanje naroda' dokaz da vjetrovi pušu u drugom smjeru, doslovce nas tjera na zajedničko promišljanje kako okupiti desnu političku scenu i dočekati spremni izbore kako bi smijenili aktualnu nehrvatsku vlast", dodao je Ćorić.

Prema njegovim riječima , stvoreni su "svi preduvjeti za smjenu ove antihrvatske vlasti", a, kako kaže, jedino je još potrebno iznjedriti tko je lider takve desne opcije.

"Nitko iz navedene skupine to nije. Moj politički habitus nikada mi nije dopuštao slušati mišljenje političkih poltrona i loših sljedbenika lijevog krila HDZ-a u što su se nažalost pretvorili Hrvoje Niče i društvo. Napustio sam sjednicu te samim tim više nije postojao potrebiti kvorum", navodi Ćorić u priopćenju.

Također kaže da su pravaška previranja "konstanta koja se sporadično dešava uvijek u vrijeme kada oni koji su iskočili iz mog šešira požele ostvariti nerealne političke ambicije".

Smatra da je iz HSP AS isključen nelegalno, između ostalog jer se visokog dužnosnika stranke kao što je on "ne može smijeniti na način da se o tome ne očituje Predsjedništvo stranke, da se ne sastane Časni sud koji broji pet članova i da se", kako kaže, "sukladno statutarnoj odluci, meni da prigoda izreći svoje mišljenje".  Napominje da je isključen nelegalno i zbog toga što stranački Statut "na koji se pozivaju, također nije potvrđen od strane Ministarstva uprave".

Ćorić u dužem priopćenju navodi i kako ima snimljen telefonski razgovor s predsjednikom stranačkog Časnog suda Draženom Muljevićem koji mu je "rekao da više stranačkih dužnosnika po nagovoru Hrvoja Ničea, nad njim vrše mobing, da mu prijete i da ga vrijeđaju".

Hrvoje Niče Financijske teškoće HSP AS bi mogao završiti u stečaju zbog duga od 250.000 kuna Grob Vukašina Vuleta Šoškočanina, četničkog zapovjednika BOROVO SELO I TRPINJA Policija odgovorila na prozivke HSP-a AS da čuva 'četničke spomenike' Ploča HOS-a u Jasenovcu Povratak ploče HSP AS predao zahtjev za ponovno postavljanje ploče HOS-a u Jasenovcu
Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
HUB
FINANCIJSKA EDUKACIJA
Važnost kreativnog pristupa u financijskom obrazovanju mladih