Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoreno pismo

HSP A. Starčević želi da Josipović Sanaderu oduzme odlikovanja

sanader
Krunoslav Petrić/Pixsell
21.12.2010.
u 12:14

Mesić je 2008. odlikovao Sanadera jednim od najviših odlikovanja hrvatske države – Veleredom kraljice Jelene s lentom i Danicom.

Hrvatska stranka prava "Dr. Ante Starčević" uputila je otvoreno pismo predsjedniku Republike za oduzimanje odlikovanja bivšem premijeru dr. Ivi Sanaderu.

U svom pismu pozivaju se na članak 36. Zakona o odlikovanjima i priznanjima Republike Hrvatske. U pismu, koje potpisuje Pero Kovačević, zamjenik predsjednice stranke, od Josipovića zahtijevaju da pokrene postupak i oduzme odlikovanja Sanaderu i o tome izvijesti hrvatsku javnost.

Naime, bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić odlikovao je u lipnju 2008. godine Ivu Sanadera jednim od najvećih odlikovanja hrvatske države – Veleredom kraljice Jelene s lentom i Danicom, na poticaj Vlade i Hrvatskog sabora. Inače, Velered kraljice Jelene s lentom i Danicom dodjeljuje se dostojanstvenicima, visokim državnim dužnosnicima i čelnicima međunarodnih organizacija za njihov doprinos međunarodnom ugledu i položaju Hrvatske, kaže se u spomenutom pismu.

Samim činom bijega iz Hrvatske Sanader je postupio protivno pravnom poretku i moralnim zasadama RH, što je dovoljna činjenica za oduzimanje svih odlikovanja koja je dobio, a pogotovo Velereda kraljice Jelene s lentom i Danicom, tvrdi se. Dodaju da je Sanader osramotio državu na čijem je čelu bio, kao i sve njezine građane i nije dostojan nositi najviša državna odlikovanja.

Komentara 80

MA
marko53
14:45 21.12.2010.

unknown99-Da ti mogu pomoći prijatelju to bi sigurno učinio.

OB
-obrisani-
00:16 22.12.2010.

\' Pa neka uzme odlikovanja Sanaderu i da Jaci a poslije ce mo vidjeti..., kome ce trebati.

PI
piccolo
17:25 26.12.2010.

A ti Kovačeviću ko da si uteko iz Vrapča. Pa znaš da je kod nas glavna fora: \"niko nije kriv dok se pravomoćnom presudim to ne dokaže.\" To ti je ponovio Hebrang jedno 800.000.000 puta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije