Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRINUTA CRKVA

Hrvatski biskupi apeliraju na dar razuma i mudrosti

'29.10.2010., Zagreb -   Pantovcak, Ured predsjednika RH. Predsjednik RH Ivo Josipovic primio je u posjet Kardinala Josipa Bozanic i Mons. Marina Srakica predsjednika HBK kojom prilikom je objavljen d
'Robert Anic/PIXSELL'
15.03.2011.
u 10:46

Nalazimo se u prijelomnom vremenu u kojemu treba sačuvati razboritost i trijeznost, ojačati solidarnost, jer nam predstoje važne odluke

Hrvatski biskupi apeliraju na političare, gospodarstvenike i medije da daju svoj doprinos zajedništvu u ovome, kako kažu, "prijelomnom vremenu" za Hrvatsku. Biskupi su, naime, zabrinuti za situaciju u zemlji i sa sjednice Stalnoga vijeća HBK (na kojoj je glavna točka bio Papin pohod Hrvatskoj u lipnju), uputili su poziv na razboritost, trijeznost i - dar razuma i mudrosti.

"Stalno vijeće Hrvatske biskupske konferencije sa zabrinutošću se osvrnulo i na aktualna zbivanja u hrvatskome društvu. Svjesni ozbiljnosti situacije, biskupi pozivaju političare, gospodarstvenike, javne medije i sve ostale odgovorne čimbenike u našoj domovini da daju svoj doprinos očuvanju mira i stabilnosti te jačanju zajedništva u našemu narodu kako bismo zajednički nadvladali sva iskušenja sadašnjega trenutka", stoji u apelu biskupa sa sjednice Stalnoga vijeća, kojemu je predsjedao predsjednik HBK mons. Marin Srakić, đakovačko-osječki nadbiskup, a sudjelovali su i ostali članovi Stalnoga vijeća: kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački i potpredsjednik HBK-a, mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, mons. Ivan Devčić, nadbiskup riječki.

"Nalazimo se u prijelomnom vremenu u kojemu treba sačuvati razboritost i trijeznost, ojačati solidarnost i umnožiti molitve za dar razuma i mudrosti, jer nam predstoje važne odluke koje će dugoročno odrediti našu budućnost, ističu članovi Stalnoga vijeća HBK-a i pozivaju sve ljude dobre volje na jačanje svijesti o svojoj suodgovornosti za opće dobro svoga naroda i države", poručili su zabrinuti biskupi.

Komentara 311

Avatar pupoljak
pupoljak
13:48 15.03.2011.

Pedofilija i sexualno napastovanje djece je kazneno djelo za koje se \"guli\" par godina. Popi, jeste li svjesni toga?????????? Neće više biti \"pakta\" da vam se oprosti samo sa premještajem u drugu Župu. A i zakon o \"delanju djece\" nebuu samo tak prošel : -)))))))))))) Zakaj da se ja brinem i uzdržavam vašu djecu, to je dužnost oca :-)))))))))))

AN
ana
14:41 15.03.2011.

Jeste li čuli, Večernjakovci! Kritike biskupa idu i vama!

Avatar almaminjo
almaminjo
13:40 15.03.2011.

e jebi ga sad jadranko ti ode u extreme...lijepo sam napisao od par trulih jabuka ode cijeli sanduk...crkva se puno promjenila od odlaska kuharića i pape Ivana Pavla II...te ljude sam izuzetno cijenio ove ne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije