Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIJESTI

HRVATSKA HIT MEĐU NJEMAČKIM NAUTIČARIMA

19.02.2002.
u 00:00

MÜNCHEN - Ponajbolja vijest s turističkog sajma CBR, koji se održava u Münchenu, odnosi se na njemačke nautičare. Dok će hrvatski turizam u cjelini ugostiti u najboljem slučaju pet posto više njemačkih turista nego lani, sve pokazuje da će nautičara biti i 10 posto više.

- Hrvatska je među njemačkim nautičarima apsolutni hit. Prema jednom istraživanju, lani je čak 60 posto svih njemačkih nautičara boravilo na hrvatskom Jadranu - kazuje kapetan Miljenko Žanić, koji je u ime Ministarstva pomorstva, prometa i veza preksinoć predstavljao Hrvatsku na tradicionalnom susretu skipera na CBR-u.

SLUČAJ TISAK: ODOBRENO NOVO VJEŠTAČENJE

ZAGREB - U sudskom postupku protiv Miroslava Kutle i dvanaestero optuženih u "slučaju Tisak" provest će se novo knjigovodstveno-financijsko vještačenje, novoga vještaka, odlučilo je jučer sudsko vijeće zagrebačkoga Općinskog suda. Vijeće je prihvatilo prijedlog branitelja da se ponovno vještače četiri od 11 točaka optužnice, na koje je obrana uputila brojne prigovore, smatrajući da je postojeći nalaz vještakinje Mirte Tomljanović nepotpun i proturječan utvrđenim činjenicama i okolnostima, a time i, kako tvrde, netočan. (H)

M. GRANIĆ: ODAZVAT ĆU SE SAMO HAAŠKOM TUŽITELJSTVU

ZAGREB - U procesu Slobodanu Miloševiću pred Haaškim sudom kao mogući se svjedoci spominju i bivši hrvatski dužnosnici. "Odazvat ću se i svjedočiti samo ako me pozove Tužiteljstvo, a ne ako me pozove Milošević. Milošević je najodgovorniji za planirani genocid na Hrvatsku, i vojno, i obavještajno, i politički, i medijski, a potom i na BiH. Haaški sud raspolaže s jako puno dokaza o tome. Što se tiče stava predsjednika Tuđmana da je za mir na ovom području potrebno urediti hrvatsko-srpske odnose, to je on jako puno puta ponavljao i u tome nema nikakvih tajni. Osim toga, prisustvovao sam mirovnoj konferenciji u Ženevi sredinom 1993. godine kada se razgovaralo o uspostavi mira u BiH, te kasnije u Daytonu", kazao je predsjednik DC-a dr. Mate Granić. (dđ)

PANKRETIĆ PROTIV POSKUPLJENJA GNOJIVA

ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva protivi se povećanju cijene mineralnoga gnojiva za prosječno 6,95 posto jer smatraju da nije pravo vrijeme za poskupljenje, posebno zato što je dio kupaca već nabavio gnojivo po starim cijenama. Poskupljenje traži kutinska Petrokemija, čiji je Nadzorni odbor potkraj prošlog tjedna potvrdio prijedlog uprave o poskupljenju. (apa)

SKOČILE CIJENE UGOSTITELJSKIH USLUGA

ZAGREB - Cijene ugostiteljskih usluga u Hrvatskoj u siječnju su, prema prosincu, porasle jedan posto, a 3,3 posto veće su nego lani u siječnju, objavio je Državni zavod za statistiku. Pritom je hrana bila 0,2 posto skuplja nego u prosincu lani, dok je u odnosu na siječanj prošle godine njezina cijena porasla 3,7 posto. Alkoholna su pića poskupjela 2,9 posto prema siječnju lani, bezalkoholna pića 2,6 posto, a i cijena noćenja porasla je 3,1 posto. (H)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije