Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMAMA IZ KRIVIH RAZLOGA

Hrvati zovu veterinare zbog Ivermektina. Vukušić: 'Lijek se koristi za suzbijanje parazita kod životinja'

HRT
03.12.2021.
u 10:20

Mnogi ipak ignoriraju upute stručnjaka i samoinicijativno dolaze do lijeka, a veterinar Vukušić svjedočio je nuspojavama i smrti kod liječenja životinje.

Lijek protiv parazita namijenjen životinja Ivermektin sve je popularniji, ali iz posve krivih razloga. Naime, pomama za navedenim lijekom nije zbog povećanog broja problema koje imaju životinje već jer ga ljudi žele piti uvjereni kako Ivermektin liječi COVID-19, iako to nitko nije dokazao. 

Veterinar i direktor Veterinarske stanice Koprivnica Bernard Vukušić ispričao je za HRT kako svakodnevno dobiva pozive zainteresiranih građana za Ivermektin.

– Mi ga koristimo za veliki broj životinja u suzbijanju parazita koji su iz porodice nematoda, odnosno parazita nalik na gliste – kazao je. 

Spomenuti lijek koristi se u različitim dozama i čak je i unutar jedne vrste strogo zabranjen, ne smije se koristiti kod škotskog ovčara i bobtaila. Znanstvenici William C. Campbell i Satoshi Ōmura za taj lijek dobili su Nobelovu nagradu, a sve je popularniji među protivnicima cijepljenja koji su uvjereni da se njime liječi COVID-19.

– Lijek nije registriran i nije preporučen za liječenje COVID infekcija i suzbijanje koronavirusa i tu nema nikakvog interesa. Ista ta farmaceutska kuća ne proizvodi cjepivo. Često je prigovor da se upravo zbog zarade protežiraju cijepljenja, a ne primjerice drugi ljekoviti pripravci – napominje Vukušić. 

Mnogi ipak ignoriraju upute stručnjaka i samoinicijativno dolaze do lijeka, a veterinar Vukušić svjedočio je nuspojavama i smrti kod liječenja životinje. 

– Bilo bi čudno da netko tko je doktor veterinarske medicine ne vjeruje znanosti, ne vjeruje medicini, ne vjeruje u znanost. Cijepio sam se, kao i svi moji ukućani, i toplo to preporučujem – zaključuje. 

VIDEO: Necijepljeni u Sloveniji plaćat će ako završe u bolnici zbog COVID-19? Razmišlja se o penalizaciji

Ključne riječi

Komentara 16

LU
Lumo
10:51 03.12.2021.

To jednostavno nije istina. Ivmecitin se koristi gotovo trideset godina u humanoj medicini, za široki spektar bolesti, ne samo parazita. Zbog izuzetne sigurnosti u primjeni, samo 2500 prijavljenih nuspojava u trideset godina, Bill Gates fundacija koristila ga je u studiji protiv malarije, i dijelila stankvništvu. U ljekarnama Afrike, dobiva se bez recepta. U Indiji i Boliviji su se dijelili paketi kućanstvima sa Ivemecitinom , i krivulja rasta infekcija spustila se 12ti dan nakon široke primjene u pučanstvu.

ST
StariSokol
10:44 03.12.2021.

Biti će opet kravljega ludila i slično.

MI
MiloDijete555
09:16 05.12.2021.

Za njih i je jedino veterinar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije