Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uglavnom necijepljeni bolesnici

U Zaraznoj se ne osjeti olakšanje: 'Imamo trudnice, rodilje i jedno dijete'

Screenshot RTL/Goran Jakus/HaloPix/PIXSELL
02.12.2021.
u 20:18

"Mi smo tu da liječimo sve one koji trebaju bolničku skrb i da im maksimalno pomognemo", ističe dr. Barušić

U Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević trenutno je 100 bolesnika koji su COVID pozitivni i samo dva slobodna kreveta. Zoran Barušić, zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, kaže kako među hospitaliziranima ima od onih najmlađih pa do najstarijih.

"Ono što pratimo cijelo vrijeme pa tako i u ovom valu to je izrazito velik broj onih mlađe odnosno srednje-dobne skupine", kazao je Barušić za RTL Danas.

Rekao je da u ovom trenutku imaju i trudnice, i rodilje i jedno dijete, te da u dvije intenzivne jedinice imaju 25 bolesnika.

"Samo mali broj je onaj koji je cijepljen ili mu je nepoznat cijepni status, ali to su zapravo sve praktički necijepljeni bolesnici", kazao je te dodao kako će odluku o obveznom cijepljenju prepustiti nadležnim službama.

"Mi smo tu da liječimo sve one koji trebaju bolničku skrb i da im maksimalno pomognemo", ističe dr. Barušić.

Kaže i kako je moguće da će omikron biti okidač koji će promijeniti mišljenje o npr. obveznom cijepljenju: "Ne znamo još uvijek dosta o tome soju i sve ovisi zapravo o novim saznanjima, kakav će daljnji tijek biti prvenstveno što se tiče i epidemioloških mjera, a i onoga svega što će polučiti eventualno neki razvoj novih cjepiva."

U danima koji slijede, napominje, očekuju rezultate velikog broja oboljelih koji su se generirali zadnjih 10-ak dana.

"Mi smo puni u ovome trenutku, praktički nemamo slobodno mjesto i dokle god bude tako na nama će biti da ne možemo reći da je situacija imalo bolja", zaključio je.

 

>> VIDEO Uvode se kazne od 30 do 50 tisuća kuna za odgovorne osobe koje ne poštuju obveze predočenja COVID potvrde

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije