Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branko Šegon

HRT objavio sporne ugovore Linićeva pomoćnika

Branko Šegon
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
14.01.2014.
u 18:45

HRT je objavio Šegonove ugovore koji, kako tvrde, dokazuju da je Šegon od HBOR-a dobio kredit sa znatno nižim kamatama i duljim počekom uz državnu subvenciju

Nastavlja se priča o Branku Šegonu, pomoćniku ministra financija Slavka Linića. HRT je u posjedu Šegonovih ugovora koji, kako tvrde, dokazuju da je Šegon od HBOR-a dobio kredit sa znatno nižim kamatama i duljim počekom uz državnu subvenciju.

"Vlada mora uložiti dodatne napore u osvještavanju sukoba interesa, ovaj slučaj i prijašnji slučajevi ugrožavaju integritet ove Vlade, bez obzira na mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Konačnu odgovornost će utvrditi DORH i Povjerenstvo, ali već ima dovoljno optužbi, ne naklapanja, već ozbiljnih indicija da Šegon možda razmisli o ostavci", rekao je u HRT-ovoj emisiji Studio 4 Dragan Zelić iz GONG-a. "Ova Vlada je obećala visoke standarde, očekujemo da će biti drugačiji", dodao je Zelić.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa istražuje je li Šegon iskoristio položaj i pogodovao svojim tvrtkama. Sporno je to što je HBOR odobrio 31 milijun kuna kredita nakon što je Šegon upravljanje tvrtkama prepustio sinu.

O ovom slučaju jučer se oglasio USKOK. Kako su naveli u priopćenju, USKOK je prijavu protiv Šegona prepustio policiji još 2010. godine, a policija je zatražila da Porezna uprava napravi nadzor Šegonove imovine, no on još nije proveden.

>> ''Šegon se pridržavao zakona''

Komentara 11

Avatar gladnijura
gladnijura
17:00 14.01.2014.

Što su do sada čekali da ih nisu objavili, da ne kažem predali DORH-u?

FR
Franciskoo
17:19 14.01.2014.

Slabo večernjak prati aferu pomoćnik...

AM
ameris
16:38 14.01.2014.

HRT da takvo što objavi ? Kakve se tu igre igraju !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije