Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reagirali na izjave

HRT o spornoj propovijedi: Stavovi u izravnim prijenosima ne izražavaju stavove i mišljenja HRT-a

svećenik
Foto: Screenshot: HRT
1/5
08.05.2016.
u 15:59

Neki splitski dominikanci smatraju da je Luka Prcela "specifičan" propovjednik i da bi trebao "prestati s takvim propovjedima" a govoriti nauk crkve, ne političke govore, i okrenuti se "vjernicima i budućnosti koja je pred svima".

Hrvatska radiotelevizija priopćila je da "stavovi i mišljenja koji se prenose u izravnim radijskim i televizijskim prijenosima ne izražavaju stavove i mišljenja Hrvatske radiotelevizije". "Hrvatska radiotelevizija osuđuje svaki oblik govora mržnje i ograđuje se od takva govora."

 U Splitsko - makarskoj  nadbiskupiji su Hini rekli ne mogu komentirati Prcelinu izjavu, budući da se radi dominikancima, pa to može hrvatski dominikanski provincijal.

 Neki splitski dominikanci smatraju da je Luka Prcela "specifičan" propovjednik i da bi trebao "prestati s takvim propovjedima" a govoriti nauk crkve, ne političke govore, i okrenuti se "vjernicima i budućnosti koja je pred svima".  

 Luka Prcela je javnosti u Splitu poznat po tome što je za vrijeme Domovinskog rata počeo držati mise za poglavnika NDH Antu Pavelića.

>>Svećenik Prcela: Ne mogu oprostiti Kolindi jer je rekla da je NDH zločinačka. Predsjednica odgovorila: Ja Vama opraštam Vašu izjavu

Komentara 50

TV
tv5378
16:34 08.05.2016.

Ha,ha Hrtovci se plase da ne dobiju jedinicu iz vladanja.

MA
macor
18:16 08.05.2016.

Javno prenositi misu koju vodi zakleti pop ust.asa, pa se sada odgovorni na TV pepelom posiplju.Znali su oni vrlo dobro sta ce ovaj ble.san propovijedati.

DU
Deleted user
16:41 08.05.2016.

Pa na Yutelu sa prisavlja smo čuli od njihovih političkih komesara, pardon, novinara i gore stvari i nisu se tako ispričavali i pisali dopise za javnost! Licemjeri i ništa više

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije