Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAVNATELJ ŠVEB OBJAVIO IMENA

Ovo su novi šefovi na HRT-u: 'Preživio' samo jedan ravnatelj poslovnih jedinica

Marija Nemčić
Foto: HRT promo
1/5
30.12.2021.
u 10:57

Šveb je dodao kako njegov novoizabrani tim ravnateljica i ravnatelja, te ujedno i njegovih najbližih suradnika u menadžmentu HRT-a, na dužnost stupa s prvim radnim danom u novoj 2022.

HRT kao javni medijski servis želi vas informirati o novostima vezanim uz današnja imenovanja na HRT-u, nakon provedenog javnog natječaja za izbor novih ravnatelja poslovnih jedinica HRT-a. Naime, kao što znate, HRT je organiziran u četiri poslovne jedinice (PJ) na čijem čelu su ravnatelji, a to su: program, produkcija, tehnologija i poslovanje. Nakon provedenog natječaja, na koji se javio niz iznimno kvalitetnih kandidata, zadovoljstvo mi je objaviti imena novoizabranih ravnatelja, odnosno članova mojeg najužeg tima suradnika, koji će sljedećih pet godina raditi na transformaciji HRT-a i jačanju njegove javne uloge - ovim riječima započinje jutros pristiglo priopćenje koje je, kako zaposlenicima HRT-a tako i javnosti, uputio novi glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb

Robert Šveb
Foto: HRT promo

Nakon uvodnih riječi Šveb je obznanio imena novih ravnatelja navedenih HRT-ovih poslovnica, dodatno obrazloživši zašto se odlučio za svakoga od njih. Točnije, umjesto dosadašnja četiri ravnatelja, HRT će ubuduće, uz Šveba kao glavnog, voditi tri ravnateljice i jedan ravnatelj. 

Foto: HRT promo

- Marija Nemčić nova je ravnateljica programa HRT-a. Njezin izbor je logičan imajući u vidu njezino dugogodišnje iskustvo, profesionalizam i uspjehe, ali i iznimno uvažavanje među kolegama, kako na HRT-u tako i na hrvatskom medijskom tržištu. Marija Nemčić radi na HRT-u više od 30 godina, a u svojoj dosadašnjoj bogatoj karijeri obnašala je razne rukovodeće funkcije u programu, produkciji, međunarodnim odnosima i ravnateljstvu HRT-a. Njen profesionalizam, znanje i motivacijsko umijeće dobro su poznati svima na HRT-u, kao i izvan njega. A njezina ključna uloga bit će podizanje kvalitete i kredibiliteta programa i programskih sadržaja HRT-a. Nakon obavljenih intervjua, a prije odluke o imenovanju, sukladno Zakonu, provedeno je izjašnjavanje kreativnih zaposlenika na kojem je Marija Nemčić dobila pozitivno mišljenje 73% radnika koji su pristupili glasovanju - pojasnio je Šveb zašto je za novu ravnateljicu programa HRT-a izabrao upravo Mariju Namečić koja na tom mjestu zamjenjuje Renata Kunića

Potom je uslijedilo objašnjenje izbora Marije Kosor za novu ravnateljicu produkcije HRT-a, funkcije kojoj je do sada na čelu bio Damir Novinić

Foto: HRT promo

- Marija Kosor, koja je novo lice i nova energija u visokom menadžmentu HRT-a, vodit će vrlo zahtjevnu poslovnu jedinicu produkcija HRT-a. Njezino 26 godina dugo radno iskustvo prožeto je radom na velikim i kompleksnim produkcijama igranih i dokumentarnih audiovizualnih djela. A kao producentica potpisuje neke od najkvalitetnijih HRT-ovih ostvarenja, poput dokumentarno-igranih serijala "Dubrovačka Republika" i "Doba Uskoka", koji se upravo prikazuje na programu HRT-a. Kolegica Kosor će imati ključni zadatak u jačanju produkcijske kvalitete cjelokupnog HRT-ova programa - naveo je Šveb u nastavku obznanjujući i to da na čelu tehnologije HRT-a ostaje dosadašnji v. d. ravnatelj Zvonimir Jukica, koji će, kako stoji u Švebovu priopćenju, nastaviti proces tehnološke transformacije HRT-a te unapređenje postojećih produkcijskih kapaciteta i tehnologije.

Foto: HRT promo

Time je Jukica jedini od četvorice dosadašnjih ravnatelja poslovnih jedinica HRT-a koji ostaje na svojoj funkciji i od skora uz njegovo se ime i funkciju neće vezati prefiks "bivši".

Takva sudbina nije zadesila ni dosadašnjeg v. d. ravnatelja poslovanja Mislava Stipića, za kojeg se između ostalog stalno moglo čuti kako je zapravo "pravi vladar" HRT-a, ali onako iz sjene. Stipić, naime, isto odlazi s ravnateljskog mjesta na koje, Švebovom odlukom, dolazi Gordana Grandov, inače bivša rukovoditeljica financija HRT-a koja je otišla s HRT-a te ovo imenovanje znači njen povratak na Prisavlje. 

Foto: HRT promo

- Gordana Grandov dolazi na HRT na mjesto ravnateljice poslovanja. Gordana Grandov je iskusna stručnjakinja u financijskoj i medijskoj industriji, sa zavidnom karijerom u Hrvatskoj i inozemstvu. Pritom je njezina prednost što dobro poznaje sustav HRT-a, gdje je nekada vodila financije, računovodstvo, plan i analizu. U perspektivi novog razvojnog ciklusa koji je pred HRT-om, stabilno financiranje i bolje korištenje EU fondova ključni su za uspješnu transformaciju i razvoj HRT-a - obrazložio je Šveb zašto je za novu šeficu poslovanja odabrao baš Gordanu Grandov. 

Rezimirajući sve navedeno Šveb je dodao kako njegov novoizabrani tim ravnateljica i ravnatelja, te ujedno i njegovih najbližih suradnika u menadžmentu HRT-a, na dužnost stupa s prvim radnim danom u novoj 2022. To znači da je novim  ravnateljicama i jednom novom-starom ravnatelju prvi radni dan ponedjeljak 3. siječnja, dok dosadašnji v.d. ravnatelji prelaze na nova radna mjesta unutar HRT-a, sukladno njihovim ugovorima o radu.

Na kraju svog obraćanja, što je inače prvi put da se glavni ravnatelj HRT-a na ovakav način osobno obraća i pismeno obrazlaže svoje odluke o imenovanjima ljudi u svoj najuži krug suradnika, Šveb je poručio: 

- Uz visoka očekivanja javnosti i institucija koje su nam dale povjerenje, moramo odgovoriti svim izazovima, prije svega u jačanju profesionalnosti, ugleda i utjecaja HRT-a.

Uime javnosti mogli bismo uzvratiti - iščekujemo ostvarenje obećanog. 

VIDEO Petrinjci dočekali Plenkovića s transparentima, dali mu do znanja da nije dobrodošao

Komentara 15

SA
Samuraj
11:06 30.12.2021.

Uopće ne gledam yutel, a moram plaćati pretplatu. Pa to je katastrofa. Ma ne želim im davati plaću.

ČS
Čuvaj se senjske ruke
12:00 30.12.2021.

Marija Nemčić ima dugogodišnje iskustvo-piše. Ali ne i u čemu? Ovo što je radila na HRT-u je iz vremena prije 90-tih. Kadar za sva vremena. Jadnoooooo. Ta ni ne zna od koga prima novac za plaću.

AF
AfganistanskiHrvat
10:58 30.12.2021.

Jedna nije dovoljna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije