Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDE NA PANTOVČAK

Hrga u bogatoj novinarskoj karijeri radila i kao komentator, voditeljica, urednica...

Mirjana Hrga
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
21.12.2018.
u 11:59

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova kao profesionalni diplomat Sebastian Rogač radi od 2009.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović imenovala je dvoje novih savjetnikaMirjanu Hrgu imenovala je savjetnicom za strateške politike, odnose s Hrvatskim saborom i Vladom, dok je Sebastiana Rogača imenovala savjetnikom za vanjsku i europsku politiku.

Mirjana Hrga rođena je 1971. u Bjelovaru, završila je Fakultet političkih znanosti i u Zagrebu. Od 1994. do 2003. radila je na Hrvatskoj radio televiziji kao novinar i komentator te je izvještavala iz tadašnje Jugoslavije, a kasnije i Srbije i Crne Gore.

Mirjana Hrga
1/14

Od 2002. do 2008. bila je novinarka i urednica na Novoj TV, a od 2011. do 2016.  radila je kao novinarka i voditeljica izvještava s Bliskog Istoka, Vatikana, Ukrajine, Grčke, Bugarske i Velike Britanije za Al Jazeera Balkans. Za RTL u Zagrebu je radila 2016., kao novinarka i urednica, kaže se u životopisu Mirjane Hrge koji su podijelili s Pantovčaka.

Novi savjetnik za vanjsku i europsku politiku Sebastian Rogač rođen je 1979., diplomirao je pravo na Pravnom fakultetu u Osijeku te engleski i njemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Srednju školu pohađao je u Njemačkoj i SAD-u, gdje je i maturirao. Završio je jednogodišnji stručni studij na Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske te izobrazbu na Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke u Berlinu.

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova kao profesionalni diplomat radi od 2009.. Bio je član hrvatskog izaslanstva pred arbitražnim sudom oko bilateralnog graničnog pitanja između Hrvatske i Slovenije, pravni savjetnik Stalne misije RH pri Ujedinjenim narodima u New Yorku, savjetnik ministrice vanjskih i europskih poslova za multilateralna pitanja (UN, NATO, OESS, Vijeće Europe) te voditelj Službe za Euroaziju.

Tijekom diplomatskog mandata pri Ujedinjenim narodima u New Yorku bio je, među ostalim, zadužen za praćenje rada Vijeća sigurnosti u vezi s političkim i sigurnosnim pitanjima u Europi, međunarodnopravna pitanja i protuterorizam. Bio je izvjestitelj Posebnog odbora Ujedinjenih naroda za Povelju UN-a, predstavnik RH u Šestom odboru Opće skupštine Ujedinjenih naroda, koordinator i predsjedatelj pregovora država stranaka Rimskog statuta o rezoluciji Opće skupštine UN-a o Međunarodnom kaznenom sudu i facilitator Skupštine država stranaka Rimskog statuta.

Pogledajte video: Kolinda Grabar-Kitarović u Afganistanu

Komentara 68

PA
Pax
12:23 21.12.2018.

Ovo više nije država to je tragikomedija!

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
12:30 21.12.2018.

Mogla je i Maju Sever imenovati.... ta voli Hr isto kao i Hrga...

BK
Branimir Krešimir
12:21 21.12.2018.

Čudi me ovaj postupak predsjednice.Tko god joj bude protukandidat na predsjedničkim izborima,glasati ću za njega.Žao mi je,da sam se tako u njoj prevario.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije