Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čistka na Pantovčaku

Predsjednica o smjeni savjetničkog tima: 'To je moje pravo!'

Predsjednica Grabar-Kitarović na svečanosti povratka Puma u grad
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/12
20.12.2018.
u 14:15

Gdje god bio smješten, u vojnika treba ulagati, a to je ulaganje u nacionalnu sigurnost i gospodarski razvoj Hrvatske, kazala je Grabar - Kitarović

Na pitanje zašto smjenjuje savjetnički tim u izbornoj godini, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je u Varaždinu kratko odgovorila: "To je moje pravo".

Na pitanje je li povratak vojske u neke gradove vraćanje vojnog roka na mala vrata, rekla je da nije.

- Ovo je jednostavno bolji prostorni raspored Hrvatske vojske. Kao što sam za decentralizaciju općenito, funkcionalnu i fiskalnu na jedinice lokalne samouprave, tako mislim da i vojska treba biti dislocirana, da ne smije biti locirana u samo nekoliko centara, već i u manjim područjima. Mislim da će to pridonijeti i gospodarskom razvoju i razvoju drugih djelatnosti, a i rješavanju demografskih prilika u mjestima u koja dolazi vojska i otvaraju se vojarne - istaknula je.

Predsjednica Grabar-Kitarović na svečanosti povratka Puma u grad
1/12

Povratak vojske, dodala je, dobro i za demografsku sliku.

- Gdje god bio smješten, u vojnika treba ulagati, a to je ulaganje u nacionalnu sigurnost i gospodarski razvoj Hrvatske - kazala je.

Novinari su je pitali i hoće li se uključiti u rješavanje problema gašenja rafinerije u Sisku.

- Angažirat ću se u skladu sa svojim ustavnim mogućnostima. Na žalost, ne mogu donijeti nikakvu odluku u tom smislu, ali ću svakako prema hrvatskoj i mađarskoj strani raditi na tome da se zadrži rafinerija, dakle da se ne gase pogoni, jer je iznimno bitno zadržati ta radna mjesta inače ćemo se suočiti s daljnjim iseljavanjem i daljnjim umiranjem gospodarskog i svakog drugog života u tim područjima - rekla je.

>> Pogledajte kako je izgledala VRO Đavolja Greda

 

Komentara 52

DU
Deleted user
15:01 20.12.2018.

Da ,to tvoje pravo. Naše je pravo potvrditi te ili smijeniti. Mi smo te doveli na Pantovčak na Karamarkov prijedlog ,a ti igraš Plenkijevu igru. Ne sumnjam u tvoje hrvatstvo ,ali mi je čudno da smjenjuješ one koji dišu hrvatskii ,a ostavljaš poslušnike,kojima je hrvatska država samo kasica - prasica. Uskoro su izbori. Pametnije se vezati uz hrvatski narod nego uz HDZ pod Plenkovićem. EU izbori će ti biti pokazatelj.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
14:26 20.12.2018.

Predsjednice, mi te volimo i vjerujemo ti. Jedina si mnogo puta dokazala da ti je samo Hrvatska na srcu. Zbog toga si ti u nasim srcima.

DU
Deleted user
14:33 20.12.2018.

Sve je bolje od sina Ante Josipovića ali budimo realni i ovo je ništa. Izvolite djeco udbašije udarajte i s live i desne strane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije