Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brojne teme

Ured predsjednice: Vijeće za nacionalnu sigurnost donijelo dvije odluke i jednu preporuku

Vijeće za nacionalnu sigurnost
Foto: Ured predsjednice
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
17.12.2018.
u 11:38

Na sjednici se raspravljalo i o odnosima Republike Hrvatske i susjednih zemalja te trendovima migracijskih kretanja u okružju Republike Hrvatske

Završila je sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost na Pantovčaku. Prvi je s Pantovčaka otišao premijer Andrej Plenković. Na sjednici su bili i Robert Kopal, specijalni savjetnik premijera Plenkovića, ministar Bošnjaković, Božinović, Krstičević... Ni prije, a ni nakon održavanja sjednice, nitko nije davao izjave novinarima.

Iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović stiglo je priopćenje.

"Sukladno ranijoj najavi, održana je druga ovogodišnja sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, koju su zajedno sazvali predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Na sjednici je raspravljeno stanje informacijske sigurnosti u Republici Hrvatskoj. U području neklasificiranih podataka Vijeće za nacionalnu sigurnost donijelo je dvije odluke i jednu preporuku državnim tijelima, prvenstveno s ciljem podizanja svijesti, znanja i učinkovitosti državnih institucija Republike Hrvatske.

Na sjednici se raspravljalo i o odnosima Republike Hrvatske i susjednih zemalja te trendovima migracijskih kretanja u okružju Republike Hrvatske. Sukladno odredbama Zakona o sigurnosno obavještajnom sustavu i Zakona o sustavu domovinske sigurnosti Vijeće za nacionalnu sigurnost u redovitoj proceduri odobrilo je uspostavu suradnje sigurnosno-obavještajnim agencijama s partnerskim stranim službama, kao i Godišnje smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2019. godinu te Godišnji plan za rad Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti za nadolazeću godinu", stoji u priopćenju iz Ureda.

Foto: Ured predsjednice

Podsjetimo, upitan za aferu SMS, predsjednik Sabora Gordan Jandroković u nedjelju je ustvrdio da ona nije naštetila stranci, ali se aferu mora raščistiti.  

"Ništa nam nije naštetilo, HDZ je najjača politička stranka. Međutim ta se afera mora raščistiti do kraja i moramo znati što je točno bilo, a nakon toga ćemo dati svoj politički stav i procijeniti postoji li odgovornost onih koji se tu spominju", rekao je Jandroković upitan za aferu koja bi trebala biti teme i sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Pogledajte video: Kronologija afere SMS

Komentara 68

Avatar Urbani
Urbani
09:17 17.12.2018.

Dok je Ostojic na slobodi sumnjam u rasciscavanje SMS "afera! Dodajmo i Mladena Bajica, oni su zapoceli tu igru. koristili je pred svake izbore. Ovo danas samo je nastavak.

Avatar Mirko224
Mirko224
12:14 17.12.2018.

Jesu li se pozabavili jugoslavenizacijom "hrvatskih"medija?

OK
okolo
11:20 17.12.2018.

mocan je adezej i nemocan sdpej.. ..hrvatska predsjednica je medicina za one što je malo manje vole

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije