Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar gospodarstva

Horvat: Nikad nisam rekao da imamo partnera za brodogradilišta

Darko Horvat
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
16.01.2019.
u 13:03

Ministar gospodarstva Darko Horvat odbacio je u srijedu na saborskom aktualnom prijepodnevu prozivke IDS-ova zastupnika Tulia Demetlike kako je lagao kad je govorio da ima strateškog partnera za hrvatska brodogradilišta

Ministar gospodarstva Darko Horvat odbacio je u srijedu na saborskom aktualnom prijepodnevu prozivke IDS-ova zastupnika Tulia Demetlike kako je lagao kad je govorio da ima strateškog partnera za hrvatska brodogradilišta, te poručio da je govorio o potencijalnim partnerima s kojima se razgovara. Nikad nisam rekao da imamo strateškog partnera, govorio sam da imamo potencijalne partnere s kojima razgovaramo, odgovorio je ministar Demetliki koji ga je pitao "zašto je lagao" kad je spominjao strateškog partnera, zašto je tražio od lokalne samouprave da krši zakon i isplati plaće radnicima Uljanika.

Recite, imate li ili ne strateškog partnera za Uljanik? - tražio je Demetlika, upozoravajući kako se nastavlja neizvjesnost za brodogradilišta Uljanik i 3. maj, koje je u manje od godinu dana napustilo više od 1.300 radnika. Ministar uzvraća kako bi se, kad bi se zaokružilo što je Vlada dala kao pomoć radnicima škverova u Rijeci i Puli u 2018. došlo gotovo do milijardu kuna. Objasnite vi meni gdje je tu bila lokalna politika, svjesni činjenice da je ona kreirala menadžement u 3. maju i Uljaniku, uzvratio je ministar zastupniku. Nezadovoljan što nije dobio jasan stav Vlade o opstanku brodogradnje, Demetlika ustrajava da Vlada jedina ima mogućnost učiniti nešto, a da ministar unatoč tome ustrajno proziva gradove Pulu i Rijeku, Primorsko-goransku županiju.

>>Pogledajte video: Darko Horvat

Ključne riječi

Komentara 3

CA
campa
13:19 16.01.2019.

Ministar je uvijek govorio o mogučim partnerima i razgovorima o partnerstvu.Očito je sve izmišljeno kako bi se radnici umirili,kako bi veći broj napustio brodogradilišta pa se na kraju proglasi stećaj.Ministar je cijelo vrijeme podgrijavao lažne nade a u stvari jee coijelo vrijeme znao da drodogradilišta idu u stečaj.Sada kad se sve bliži kraju pokušava oprati ruke od prijevare radnika i navlačenje javnosti u vjeru da se nešto radi.Da li će priznati da je rad brodogradilišta bio u stvari nemar države koja nije marila i nije radila svoj posao ili je učestvovala u korupciji i kriminalu u škveru.Ako se ne pokrene kriminalistička istraga onda je to znak da je politika učesnik u svim kriminalnim događanjima.

Avatar babas
babas
15:41 16.01.2019.

HDZ ima strateške partnere za Uljanik,ali to su građevinari koji će graditi marinu i hotele. To je politika i IDSa koji će prenamjeniti zemljište u turističko,složna braća kuću grade,a radnike Uljanika u Njemačku i Irsku!

DU
Deleted user
13:20 16.01.2019.

Brodogradilista u hrvatskoj su nerentanbilna i najbolje je da se nad njima sprovede stecajni postupak ...rekli ste da imate nekoliko stranih investitora kojima su zanimljiva bzodogradilista a sad kazete da niste rekli ...tipicno za hdzejce...zna se ..sa cime ce hrvatii graditi brodove pa nemamo vlastith ni elektroda ...vidite da nismo u stanju izgraditi ni most ....ne vidite...onda dobro a docirati u tv emisijama e to znate...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije