Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOKER IZ COLORADA

Holmes na sudu. Kao da se pita: Jesam li nešto loše napravio?

joker na sudu (1)
Reuters/PIXSELL
Autori: IČ/VLM, tli/VLM
23.07.2012.
u 10:53

Bez ikakvih emocija saslušao je suca koji ga je obavijestio o njegovim pravima. Napadač će biti optužen za ubojstvo prvog stupnja i čeka ga smrtna kazna

– Jesam li nešto loše napravio? Što ja uopće radim ovdje? – kao da se pitao James Holmes kad se danas prvi put pojavio u sudnici nakon što je prošlog petka u američkom gradu Aurori na premijeri Batmana ubio 12 i ranio 58 osoba. Ovaj 24-godišnji student neurologije u sudnicu je očito došao pod sedativima. Djelovao je omamljen. Na današnjem prvom ročištu bio je prisutan tijelom, ali ne i duhom. Cijelo vrijeme imao je pogled "u prazno" ili je zurio u pod. Holmes je saslušao svoja prava koja su mu pročitana kao i odluka suca da optužnica službeno bude pročitana sljedećeg ponedjeljka 30. srpnja kada će i suđenje službeno započeti.

Protekla tri dana Holmes je proveo u pritvoru Arapahoe gdje odbija bilo kakav razgovor s istražiteljima i policijom pa se o njegovim motivima zasad može samo nagađati. Čuvari su uvjereni da Holmes, koji se i dalje predstavlja kao Joker, nije ni svjestan gdje se nalazi, a prisiljeni su pojačano ga nadzirati da bi ga zaštitili od ostalih zatvorenika koji mu se žele osvetiti za brutalni masakr u kinodvorani.

Istražitelji polako ulaze u trag većini pošiljaka koje je Holmes primao posljednjih nekoliko mjeseci i za koje se vjeruje da su sadržavale materijale za izradu 30 eksplozivnih naprava koje su pirotehničari pronašli i deaktivirali u njegovu stanu. Time se bavi i sveučilište u Coloradu na čijem je odsjeku za medicinu mladić asistirao, no glasnogovornica još nije htjela potvrdili je li se Holmes služio svojim položajem da bi došao do materijala za izradu bombi.

Dok se još 17 ranjenih na vikend-premijeri bori za život u lokalnoj bolnici, u Auroru pristižu mnogobrojni izrazi sućuti iz cijele zemlje. Osim redatelja Batmana Christophera Nolana te glumca Christiana Balea, koji su u nedjelju izrazili željenje zbog tragičnog događaja, oglasio se i američki predsjednik Barack Obama koji se u Aurori obratio obiteljima poginulih i ranjenih.

– Obraćam vam se riječima koje su u ovim trenucima uvijek nedovoljne, no moj je osnovni zadatak da Vam služim i priopćim kako mislimo na vas i na sve koji su izgubili živote. Amerika i svijet su s vama – riječi su koje je Obama uputio onima koji su prošlog petka ostali bez najdražih.

Komentara 18

OB
-obrisani-
16:27 23.07.2012.

Ne bi me uopce iznenadilo da njegova obrana ustvrdi da je potpuno nevin,posto je bio na antidepresivnim drogama.

SN
SnV41
18:27 23.07.2012.

Tipa su očito zdrogirali nečim, valjda da ne bi radio scenu ili nekaj. Na CNN-u vrte snimku sa suda. -.-

OB
-obrisani-
16:25 23.07.2012.

Kao sto rekoh ;tu se treba postaviti nekoliko pitanja. Prvo; je li taj superintelegentni mladic ,koji je studirao psihu ,bio ukljucen u tajne psiho-experimente ? Je li bio na antidepresivnim drogama . Da li je bio hipnotiziran? Kao sto sam sam vise puta rekao ,podsvijest nema razuma, nema straha ,nema samilosti ni milosti niti bilo kakvih osjecaja.Vise je nego ocigledno da je taj covjek funkcionirao sa tog stupnja. U kojem je to trenutku bio normalan i u kojem je "poludio". Sto je uzrokovalo prijelaz iz jednog u drugo stanje? Da,ima tu mnogo pitanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije