Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posao s Izraelom

Hasanbegović o propaloj nabavi F-16: Prvorazredni diletantizam Vlade i Plenkovića

Zlatko Hasanbegović
Foto: Robert Anic/PIXSELL
13.01.2019.
u 14:45

Mi nismo željeli stranački parazitirati vezano uz tu problematiku, to ne može biti predmet međustranačkih nadmetanja, kaže Hasanbegović

Zlatko Hasanbegović, bivši ministar kulture i zastupnik stranke Neovisni za Hrvatsku komentirao je propalu nabavu aviona F-16.

– To je jedno važno strategijsko pitanje. Mi nismo željeli stranački parazitirati vezano uz tu problematiku, to ne može biti predmet međustranačkih nadmetanja. Sada kada je cijeli slučaj dobio epilog, treba reći da je riječ je o prvorazrednom diletantizmu – rekao je on u intervjuu za TNT N1 televizije.

Na pitanje čijem diletantizmu odgovorio je:

– Ključnih aktera uključenih u taj posao s hrvatske strane. Diletantizmu Vlade RH i gospodina Plenkovića.

Komentirao je i nazočnost Dragana Čovića na ceremoniji neustavnog Dana Republike Srpske u Banja Luci.

– Mogu se nadovezati na riječi ministra Krstičevića da je riječ o sramoti. No ovaj događaj nam zapravo pokazuje da je jedna politika doživjela svoj moralni i etički slom iz nazočnosti hrvatskoga veleposlanika na tom događaju.

Osvrnuo se i na rast broja zastupnika u Klubu Milana Bandića.

– Ja sam rekao da je to okupljalište komunalnog političkog otpada, to je okupljalište političkih mrtvaca. To je jedini način da ti ljudi zadrže neku političku ulogu u hrvatskoj politici i Saboru koju više nikad neće imati. U sjeni toga tzv. kluba stoji figura gospodina Bandića koji raspolaže stanovitim resursima kao zagrebački gradonačelnik i koje zlorabi. Taj njegov klub je velika i medijska mistifikacija. Izvorno u klubu nema nijednog zastupnika iz njegove stranke. To je u značajno mjeri pretakanje iz šupljeg u prazno – smatra Hasanbegović.

>> Intervjuu sa Zlatkom Hasanbegovićem

Ključne riječi

Komentara 97

I1
ing-12345
14:58 13.01.2019.

Nažalost Hasanbegović je u pravu. Natječaj za nabavku aviona od Izraela je odličan primjer nesposobnog uhljebničkog amaterizma. Tražiti ponudu za 500 miliona eura a ne tražiti od ponuđača bankovnu garanciju za ozbiljnost ponuđenog (engleski Bid bond) je van svake pameti.. Inače ovakve garancije se traže u vrijednosti 5% do 10% ponuđene cijene. Pa kada Plenković kaže da nema nikakve štete za Hrvatsku zbog izraelskog odustajanja po običaju debelo laže.

IL
ilijan
15:43 13.01.2019.

Zlatko objedini i ujedini Hrvatsku desnicu i da provedeno lustraciju

BR
BranZuk
16:23 13.01.2019.

Podržavam g.Hasanbegovića ali bez obzira na loš posao i g. Krstičevića jer je osnažio HV a nadam se da će uspjeti i u budućoj nabavi avione koji su Hrvatskoj potrebni kao suverenoj državi. HDZ nema moj glas-vladaju jugonostalgičari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije