Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatko Hasanbegović:

Iza harange na mene stoje ideološki komesari i pseudokulturni arbitri

zlatko hasanbegović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
24.01.2016.
u 20:08

Polemike oko novog ministra ne prestaju, a Hasanbegović smatra da iza kritika na njegov račun njih stoje ideološki komesari

Ministarstvo kulture sutra će i službeno preuzeti novi ministar Zlatko Hasanbegović.Polemike oko novog ministra ne prestaju, a Hasanbegović smatra da iza kritika na njegov račun njih stoje ideološki komesari.

-Iza cijele te harange stoje samozvani ideološki komesari, pseudokulturni arbitri koji sebe vide kao jedine koji mogu određivati što je dobro, a što loše u hrvatskoj kulturi- kazao je Hasanbegović za HRT.

Dodao je i da je vladina ekonomska politika politika štednje i u to će se kultura morati uklopiti. Novom ministru kulture strateški je cilj povećati proračunska izdvajanja za kulturu na 1 posto, što kulturni djelatnici pozdravljaju. Sprema i nekoliko kapitalnih projekata i investicija koje dosad nisu ostvarene.

Iako najavljuje pozitivne promjene u kulturi, njegov najveći kritičar Oliver Frljić kaže kako bi se svi koji rade u kulturi trebali duboko zabrinuti što Hasanbegović dolazi na čelo ministarstva. -Gospodin Hasanbegović je nastavak onoga što su Karamarko i HDZ radili u proteklom vremenu, a fašizacija Hrvatske ulazi u jednu fazu u kojoj ima i formalni okvir- naglasio je intendant riječkog HNK.

>>Vlada 'proustaška' jer je Hasanbegović rekao istinu!?

>>Vani su vikali 'Goebbels', u Saboru se grlili ili - izbjegavali

Komentara 53

BO
Bogodol
20:29 24.01.2016.

Ministre samo hrabro, trebat će Vam puno snage i strpljenja jer su komunističke snage jake (ponašaju se totalno fašistički) i odmah Vas napadaju jer znaju koja ne djela rade Hrvatskoj Državi i utopili bi ju u kapi vode. Danas u tzv. HTV voditelj izjavljuje da je gost Stankovića NU2 Tepeš izjavio da će se smanjit broj izaslanika za Hrvatski Državni Sabor, a svi koji smo gledali čuli smo pitanje koje se odnosilo na broj srbskih predstavnika, takve koji podmeću pa i onog nadri režisera Frljića treba odmah skinuti, naravno da će "skičati" i praviti probleme. Istina da ih ima puno jer su zauzeli sva mjesta od kulture do privrede i radili protiv Hrvatske što se vidi po katastrofalnim rezultatima na svim poljima. želim Vam uspjeh i snagu da izdržite ove podle lešinarske napade, bit će ih još puno jer ta klika je žilava i uvezana te će trebati puno truda da ih se oslobodi Hrvatska Država.

Avatar kravata
kravata
20:41 24.01.2016.

Ako su prosli predsjednik i ministrica vanjskih poslova mogli govorit protiv svoje drzave i nisu smjenjeni ni kaznjeni moze i jedan skolovani ministar rec svoje misljenje pa i o upitnom antifasizmu.

BA
barbaizamerike
20:25 24.01.2016.

Anketa : : : neprijatelji Hrvatske u Hrvatskoj izmusljaju fasizam I ustase

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije