Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrana prometa

HAK upozorava: Za kamione i tegljače nema slobodnog pravca prema Dalmaciji i Rijeci

snijeg
Foto: PA/Pixsell
06.01.2016.
u 20:48

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na većini cesta u središnjoj, sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutačno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci te obrnuto.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na većini cesta u središnjoj, sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru, uključujući dionice autocesta: A1 Bosiljevo – Maslenica, A2 Zagreb – Macelj, A6 Rijeka – Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1 te dionice državnih cesta: DC1 GP Macelj – Karlovac-Slunj – Knin i DC3 Karlovac – Zdihovo – Rijeka.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci te obrnuto, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 19 sati.

U ostatku zemlje kolnici su mokri i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez zimske opreme. 

Na pojedinim cestama, osim kamiona s prikolicama i tegljača s poluprikolicama, za zimskih uvjeta mogu biti isključena i ostala vozila prema odluci policijske uprave, odnosno policijske postaje prema zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).
U povodu blagdana Sveta tri kralja večeras do 23 sata zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. U prekidu je brodska linija Mali Lošinj – Unije – Susak. Trajektna linija 532 Šibenik – Kaprije – Žirje plovi bez pristajanja u luku Žirje. Ostali trajekti i svi katamarani plove prema redu plovidbe.

>>Na autocesti od Karlovca prema Zagrebu vozio u suprotnom smjeru

>>Zbog snijega vozi se otežano, moguća poledica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije