Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijava

Građani godinama upozoravali na zloporabu ovlasti direktora Ptičeka

milivoj ptiček (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/4
23.12.2010.
u 10:37

Gradonačelnik Ivan Čehok, blizak prijatelj privedenog Ptičeka, danas se nije javljao na telefonske pozive.

Miljenko Ptiček, direktor varaždinske komunalne tvrtke Parkovi, priveden je u četvrtak oko 10 sati u policijsku postaju u Varaždin na saslušanje. U policiji nam nisu željeli potvrditi je li Ptiček samo priveden ili pak uhićen, no nakon saslušanja, istog je dana oko 20 sati priveden na daljnje saslušanje istražnom sucu varaždinskog Županijskog suda.

Pobuna zbog Mercatora
Istragu u Parkovima još prije nekoliko tjedana pokrenula je policija na zahtjev varaždinskog Županijskog odvjetništva, što nam je nedavno potvrdio i sam direktor Ptiček. No Parkovi i njegov direktor već su dvije godine predmet istrage USKOK-a na osnovi kaznene prijave koju je podnio bivši direktor Parkova Josip Ljubomir Brdar.

– Podnio sam kaznene prijave protiv Ivana Čehoka i Miljenka Ptičeka zbog zloporabe položaja i nesavjesnog rada u službi. Još 2006. godine Grad je poklonio 20.000 četvornih metara zemljišta Parkovima na kojima su oni sagradili gradski park Ivana Pavla II. Nikad nije objašnjeno zašto to zemljište nije ušlo u temeljni kapital Parkova ili zašto nije ostalo gradsko. Iste godine na skupštini dioničara Parkova promijenjen je statut na prijedlog gradonačelnika Čehoka kojim Grad umanjuje svoja upravljačka prava, objašnjavajući da je to u skladu s europskim trendom kako bi radnici imali veći utjecaj na odlučivanje – kaže Brdar, dodajući da su tada počela zastrašivanja pa su svoje dionice prodavali Ptičeku koji ih je otkupio oko 20 posto i sada deponirao u skrbništvo.

– Dvije godine poslije građani su se pobunili zbog gradnje Mercatora. Parkovi su zamijenili šumu Jelačićku vlasnici koje nikad nisu bili, već su imali samo pravo korištenja, za gradsko zemljište na kojem je sagrađen Mercator. To Parkovi ne bi mogli napraviti bez sprege politike i pravosuđa. Oni su samo poslužili kao medij preko kojeg su realizirane nezakonite radnje – kaže bivši direktor Parkova Ljubomir Brdar, dodajući da se trebao raspisati natječaj za prodaju zemljišta na kojem je sad Mercator, a ne neki skriveni za koji drugi nisu znali i na koji se javio jedino Mercator.

Nismo znali
– Žao mi je što se to dogodilo. Mi u Gradu Varaždinu nismo imali nikakvih indicija da se nešto događa. Za mene je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja – kazao je dogradonačelnik Zlatko Horvat. Gradonačelnik Ivan Čehok danas na naše pozive nije odgovarao.

Ključne riječi

Komentara 33

MU
mudri20
11:27 24.12.2010.

Ali gospon Čehok sigurno nije niš znal :))) kao i ostatak vladajuce garniture

XP
xPhoto
15:56 23.12.2010.

Priča se da su ga čopili radi nekakvog uređivanja vinograda i vikendica bez računa. Dajte ljudi nemojte biti smiješni kakvi vinogradi, vikendice i hortikultura, milijunske se igre tu igraju, a ne uređivanje vrta oko vikendice.

JB
jbtisalive
12:56 23.12.2010.

Nista dok se ne dodje do onog kriminalca Patafte, a tada pada i Cehok. biti ce..... u Zenicu kada podjem ja,............ Patafta, Cehok, sve su vam blize i blize hehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije