Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Asistenti u Slavonskom Brodu

Grad nema novca, pismo ministru ostalo bez odjeka

Hrvoje andrić
Foto: Ivica Galović
05.11.2014.
u 13:33

Umjesto potpore, dobili smo šturi administrativni odgovor o tome na koji je način projekt bodovan, kaže zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić

Rješenje problema s nedostatkom novca za financiranje asistenata u nastavi za djecu s posebnim potrebama u Slavonskom Brodu još se ne nazire. Nakon što Grad, a potom ni udruge sa svojim projektima nisu prošli na natječaju za sredstva iz Europskog socijalnog fonda, iz Gradske je uprave upućen hitan dopis ministru Mornaru i pravobraniteljici za djecu sa zamolbom da se pronađe neko rješenje i da Ministarstvo znanosti i prosvjete pomogne u financiranju asistenata. Sve je, međutim, ostalo bez odjeka.

 – Umjesto potpore, dobili smo šturi administrativni odgovor o tome na koji je način projekt bodovan. Napisali su da smo ispunili sve zahtjeve, ali da smo unatoč tome ipak ostali ispod crte. Zašto i kako, ne znam – kaže zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić. On dodaje kako mu nije jasno da su neki puno bogatiji gradovi na oba natječaja dobili sredstva za asistente, a Brod sa svojim dobro znanim socijalnim problemima niti jednom, iako je projekt načinjen temeljito i po pravilima struke.

Prema njegovim riječima, ovaj grad nema novaca za financiranje asistenata iz svog proračuna. U međuvremenu, nastavak redovitog školovanja postao je praktično nemoguć za čak 34 brodske djece koja, umjesto da idu u školu, do daljnjeg moraju sjediti kod kuće.

>> Bez asistenta ostalo 60-ak učenika: 'Mama, zašto Ana više ne može biti sa mnom?'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije