Naslovnica Vijesti Hrvatska

Gosti iz Ukrajine u posjeti Požeško-slavonskoj županiji

Veleposlanik Levčenko naglasio je da nije dovoljno samo uspostaviti trgovinsku razmjenu između dviju zemalja nego da bi trebalo početi zajednički ulagati u određene projekte.
01. ožujka 2013. u 15:14 1 komentara 3 prikaza
ukrajinci,pozega,portal (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Požeško – slavonsku županiju posjetilo je ukrajinsko izaslanstvo na čelu s Myhajlom Vyšyvanjukom, županom oblasti Ivan-Frankivska i Oleksandrom Levčenko, ukrajinskim veleposlanikom u Hrvatskoj. Nakon posjeta vodstvu Požeško – slavonske županije gosti su obišli Spin Valis i Plamen te razgovarali s predstavnicima županijske Hrvatske gospodarske komore.

Luka Balenović, predsjednik županijske HGK pobliže je predstavio požeške tvrtke koje bi mogle biti interesantne ukrajinskim ulagačima i gospodarstvenicima, naglasivši da pored Spin Valisa, Plamena i Kutjevo to treba biti i Zvečevo.

- Očekujemo dugoročnu suradnju i potpisivanje sporazuma na gospodarskom, zdravstvenom, obrazovnom i kulturnom području. Za dva do tri tjedna doći će gospodarstvenici iz Ukrajine koji će obići Spin valis, Plamen i Kutjevo d.d. čija nam je sjemenska roba kao i vino posebno zanimljivi. Isto tako želimo poručiti da smo otvoreni za hrvatske ulagače i da ćemo im pružiti ne samo moralnu nego i svaku drugu pravnu i administrativnu pomoć – poručio je ukrajinski župan Vyšyvanjuk.

Veleposlanik Levčenko naglasio je da nije dovoljno samo uspostaviti trgovinsku razmjenu između dviju zemalja nego da bi trebalo početi zajednički ulagati u određene projekte. Željko Jakopović, dožupan za gospodarstvo, izrazio je zadovoljstvo posjetom te najavom konkretnih gospodarskih poteza.

>>Mobilna aplikacija: Na dlanu uvid u bogatstvo turističkih sadržaja

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • žacanko:

    Da to neće biti kao onaj slučaj sa "konzulom" iz Pragvaja.Najeo se i napio i odmaglio.Koliko su tek ovi pojeli i popili a tek odnijeli u torbama a kada su se zatvorila vrata za njima grohotom se nasmijali.Šta je ova ... prikaži još! županijska vlast uopće doprinijela razvoju "Valis Auree" i gdje su ti uspješni poslovi?Nemogu se izboriti ni za obnovu pruge već to mora činiti netko drugi...Rezultati i samo rezultati su važni a do sada vidimo kakvi su : staklana Lipik,pakrački Papuk,požeška ETA,pleternički Tof-rado . . . a sutra tko zna tko.