Naslovnica Vijesti Hrvatska

Odustaje se od Kupara? 'Investitor ne provodi potpisano'

Marić kaže da investitor ne ispunjava dogovoreno te da je situacija na projektu "vrlo složena"
19. veljače 2018. u 14:26 12 komentara 5374 prikaza
Kupari
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Ministar državne imovine Goran Marić rekao je danas da je teško očekivati nastavak projekta Kupari, već godinama zapuštenog turističkog kompleksa u Župi Dubrovačkoj. 

Goran Marić: 'Otkako smo objavili natječaj, u 7 stanova je provaljeno. Podnosimo prijave!'

Prije dvije i pol godine Vlada je potpisala ugovor o koncesiji i ulaganju s ruskom Avenue Grupom Sergeja Gljadelkina. On je preuzeo i domaći IGH, a najavili su u Kuparima ulaganje od 100 milijuna eura i 800 ležajeva u hotelima s četiri i pet zvjezdica i dovođenje međunarodnih hotelskih kuća.

No, kako je rekao Marić, investitor ne ispunjava dogovoreno, a situacija na projektu "vrlo je složena", prenose 24 sata.

– Ja ne bih ni raspisao tako nejasan natječaj i zbog toga je zastoj. Napravit ćemo analizu, ali mislim da je teško očekivati nastavak projekta. Investitor ne provodi potpisano, pa je moguće da će ugovor biti raskinut. Ako ga raskinemo, bit će to zbog neispunjavanja njihovih obveza, oni žele mijenjati uvjete nakon natječaja, a na to nećemo pristati. Odgađati više ne možemo jer jedino proračun Hrvatske trpi štetu – rekao je danas Marić.

Zavirite u luksuzne nekretnine koje prodaje Tomislav Horvatinčić:

Kupari
1 / 25
Zavirite u luksuzne nekretnine koje prodaje Tomislav Horvatinčić
Goran Marić: Čovjek probio rupu iz svog stana u napušteni državni poslovni prostor u centru Zagreba Maruška Vizek Maruška Vizek: Stranci će 2020. navaliti na našu vrlo jeftinu zemlju Rijeka Aktiviranje imovine Država u najam daje 68 uredskih prostora i lokala
SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
 • prajdali100:

  To Mariću ! Nema pardona, nikomu nema pardona.Lovu na sunce !!!

 • droza:

  O okolnostima "nejasne" nagodbe valjalo bi priupitati bivšeg ministra odbrane Kotromanovića. Njegovu obitelj i njega, upravo je ta tvrtka "počastila" privatnim letom na Lošinj. Možda su to učinili kako bi iskazali svoju zahvalnost, upravo tim, "nejasnim" uvjetima sklopljene nagodbe.

 • Avatar babas
  babas:

  Opet neko reketarenje investitora? Zato smo u zadnjih 30 godina sagradili 30 hotela na Jadranu. Zar vas nije sramota da vam privatni smještaj ima višestruko noćenja nego hoteli? Toga nema nigdje u svijetu.