Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskrsni doručak

Golema pogača u Vodicama, bespatni ulaz u nacionalni park

pogača (1)
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/3
25.04.2011.
u 15:33

Vodičani bi ispekli i veću 'karitulu', da su imali veću peć, ponosno ističu

ŠIBENIK, VODICE, KRKA - Jaja, pogače, šunke, pršuti, fritule, bakalar, kolači i ostala prehrambena obilježja svojstvena uskrsnim blagdanima danas su se besplatno mogla kušati na manifestacijama nazvanim uskršni doručci, a koji su se priređivali u Šibeniku, Vodicama i u brojnim drugim probalnim mjestima. Stolovi prepuni uskrsne hrane i ove su godine prostrti na šibenskoj i na vodičkoj rivi.

U Šibeniku je stol dug 10 metara postavljen na trgu ispred bivšeg kina Šibenik vrlo brzo 'očišćen' od uskrsnih deklicija, a u čemu su osim domaćeg stanovništva priopomogli i turisti. Slično je bilo i u Vodicama, gdje su se domaćini potrudili nešto više, pa su ispekli golemu pogaču ili 'karitulu', u koju su umjesili stotinjak kilograma brašna, tristiotinjak jaja i desetak kilograma kvasca i soli.

- Ispekli bi mi i veću, ali nismo imali veću peć - pojasnila je ponosno jedna Vodičanka.

Na livadi u Nacionalnom parku krka, ispod Skradinskog buka, održana je tradicionalna misa na uskrsni ponedjeljkak, a u slavu događaja u biblijskom gradu Emausu, pored kojega su dva tužna Isusova učenika sreli netom uskrslog učitelja, prvotno ga ne prepoznavši. 

Na Krki se našlo mnoštvo posjetitelja, dijelom privučeni i tradicionalnim besplatnim ulazom u Nacionalni park. Naime, Uprava NP-a se 'smiluje' na uskrsni ponedjeljak pa do 13 sati dopusti slobodan ulaz posjetiteljima, lokalnom stanovništvu, kojemu su inače cijene ulaznica uglavnom previsoke, pa inače rijetko imaju prilike posjetiti prirodne divote 'u svojemu dvorištu'. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije