Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

"Glas potrošača" i HUS ogorčeni najavljenim poskupljenjem struje

Uplatnica
Petar Glebov/24sata
16.02.2010.
u 11:08

Smatraju da je "nedopustivo da građani snose teret gubitaka izazvanih dugogodišnjim neracionalnim, a često i protuzakonitim poslovanjem u HEP-u".

VINKOVCI - Centar za zaštitu potrošača Vukovarsko-srijemske županije "Glas potrošača" i HUS, nezavisni sindikat, ogorčeni su najavljenim poskupljenjem struje u travnju i smatraju da je "nedopustivo da građani snose teret gubitaka izazvanih dugogodišnjim neracionalnim, a često i protuzakonitim poslovanjem u HEP-u".

U zajedničkom priopćenju navode kako su građani i poduzetnici opterećeni visokim porezima i drugim davanjima pa će poskupljenje struje izazvati lavinu gospodarskih i socijalnih problema te će povećati broj siromašnih građana u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

- To će imati za posljedicu i dodatno otpuštanje radnika i daljnje smanjenje osobne potrošnje - navodi se u priopćenju i dodaje kako je poskupljenje i "moralno neprihvatljiv čin u trenutku kada je izvjesno da je kriminalnim radnjama rukovodećeg kadra i ugovaranjem vrlo upitne nabavne cijene električne energije HEP-u nanesena velika imovinska šteta. Svaljivanjem gubitaka na leđa građana i poduzeća koja uredno izvršavaju svoje obveze poslala bi se jasna poruka da se rad i poštenje u ovoj zemlji ne isplate.

Za HEP bi bilo korisnije da se bavi svojim unutarnjim problemima i da što prije dosegne onaj stupanj poslovanja u kojem neće biti predmet zanimanja USKOK-a i policije, smatraju u "Glasu potrošača" i HUS-u.

Ključne riječi

Komentara 23

SA
sadaive
11:29 16.02.2010.

Na kraju čemo raditi za gumbe..Robovlasništvo je u kapitalizmu realnost,no tko je ikada hrvatski narod pitao želi li izači iz socijalističkog sustava..

DU
Deleted user
11:29 16.02.2010.

Što je najgore, cijena el. energije u RH će se izgledno udvostručiti u idućih 10 godina! I što je još gore - i opet će i tako prikupljeni dvostruki iznos skončati u krkanluku HEP-a gdje je razvidno da su ostali zadnji bastioni socijalističkog načina poslovanja (drž. firma) plus drp metode novoskrojenih managera. Ili da prevedem - imate situaciju da jedan biser grad poput Dubrovnika bukvalno visi u cijelosti o jednoj žici ili pak da hrv. obiteljima po provinciji izgaraju TV i perilice jer napon pada i do 160 V kad je veliko opterećenje, a HEP-ani nemoćno krše ruke već desetljećima u stilu da bi trebalo mijenjati niskonaposku mrežu - no, nikad novca. I onda s druge strane imate vaterpolo i ine ekipe koje imaju HEP na majicama odnosno kapicama jer tamo HEP krkani šakom i kapom dijele gotovinu glumeći sponzore. Njima bi trebao biti core business el. energija, zar ne?

Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
13:05 16.02.2010.

14words Ulazak stranog kapitala neces moci zabraniti, ili ces biti kao sjeverna Korea. Sa svojim kapitalom neces daleko, vec ti je i onako pokraden. Stranci ce mozda paziti na svoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije