Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZGODNO!

Gaf u Otvorenom: Kandidati za gradonačelnika Splita se raspravljali, a u pozadini fotografija drugog grada

Foto: HRT
23.06.2022.
u 06:45

U pozadini iza voditelja stajala je fotografija Supetra na Braču, a ne Splita, što je otkrila i na svom Facebooku.

Bitka za Split ulazi u završnicu. U srijedu u HRT-ovoj emisiji sučelili su se kandidati za gradonačelnika - Ivica Puljak (Centar), Zoran Đogaš (HDZ, HSS), Željko Kerum (HGS), Davor Matijević (SDP, HSU), Josip Markotić (Most) i Kristina Vidan (Pametno za Split i Dalmaciju). Pročitajte OVDJE cijelo sučeljavanje kadidata za novog gradonačelnika/icu Splita.

Gradonačelnica Supetra na Braču Ivana Marković primijetila je jednu zanimljivu sitnicu koju nisu primijetili ni kandidati za gradonačelnika grada pod Marjanom. U pozadini iza voditelja stajala je fotografija Supetra na Braču, a ne Splita, što je otkrila i na svom Facebooku.

- Sučeljavanje kandidata za izbore u Splitu sa kandidatima iz Splita sa pozadinom iz Supetra - navela je uz fotografiju iz emisije.

Borba za čelno mjesto u gradu

Ivica Puljak se osvrnuo na kampanju u emisiji Otvoreno te komentirao navode da se na izbore ide zbog njegove lojalnosti Bojanu Ivoševiću. Ponovio je kako su na udaru jer su 'zavrnili špine' i stali na kraj koruptivnoj kriminalnoj hobotnici, za što velikih zasluga ima i Ivošević.

- Meni je drago što je kampanja na kraju. Ovo je bila najprljavija kampanja u splitskoj, ali i hrvatskoj politici, kazao je Puljak u HRT-ovoj emisiji Otvoreno. Kazao je kako je frapiran količinom napada na njega i njegove suradnike. Oni su bili ispod svake civilizacijske razine, a najstrašnije je to što se u sve to uključilo, kako kaže - kriminalno podzemlje. 

- Izbori su po svima bili apsolutno nepotrebni, smatra Zoran Đogaš. Kazao je kako je Puljak u Gradskom vijeću imao ugodnu situaciju. Međutim, dodao je - sada on ima šansu da uđe u Banovinu i pokaže kako se može vladati pristojno i na civiliziran način uz pristojno komuniciranje i uvažavanje svih u Vijeću.

Željko Kerum smatra kako će omjer snaga u Gradskom vijeću neće značajno promijeniti i da su izbori bili nepotrebni. Misli da "koalicija koja je bila na vlasti sada stvara koaliciju". Tko će dobiti više mandata, smatra Kerum - ovisi o izlaznosti. A utrka za gradonačelnika, dodaje - ovisi o tome koliko će HDZ-ovaca izaći na izbore i hoće li glasati za njega ili za Đogaša.  

- Izbori nisu bili potrebni budući je 99 posto točaka na Gradskome vijeću prolazilo, ali obzirom da su se dogodili - iz toga treba izvući maksimum, smatra i Davor Matijević. Kazao je da se bivši gradonačelnik predstavljao kao dio ljevice, a u proračunu nije bilo novaca za prijevoz slijepih osoba, za božićnice i uskrsnice za umirovljenike, medicinski potpomognutu oplodnju itd...

- Jedno od naviše gorućih pitanja u Splitu je pitanje gospodarenja otpadom. Karepovac može trajati još najviše dvije godine i stupanj odvajanja otpadom mora se povećati. Dobilo bi se na vremenu za gradnju sortirnice i kompostane te kako bi se počelo građanima naplaćivati po količini otpada, a one koji ga ne odvajaju - sankcionirati, kazala je Kristina Vidan.

VIDEO: Ministar vanjskih poslova Irana Hossein Amir-Abdollahian: Spremni smo pomoći Hrvatskoj u povratku naftnih polja u Siriji

 

Ključne riječi

Komentara 7

PA
papiribica
07:28 23.06.2022.

Kad će emisija o propasti Zagreba? Ili se mora tepati revolucionarnoj ljevici?

ZI
zinegoid
08:51 23.06.2022.

to je samo pogled iz splita, za neupućene, doduše kroz kanoćal

PR
prajdali100
07:25 23.06.2022.

" Informativni program" HRT je čudo jedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije