Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fra Petar Krasić o revidiranju crne liste EU i nepravdi koja mu je učinjena:

Fra Petar Krasić: Nepopravljiva šteta napada na mene i Katoličku crkvu

10.03.2006.
u 20:43

Na najavu brisanja njegova imena s crne liste EU fra Petar Krasić nije emotivno reagirao.

Kada skineš čovjeku glavu, tada pogrebni govor nije utjeha. Teško se i u ovom slučaju može popraviti ono što je učinjeno rekao je fra Petar u izjavi za Večernjak. Prema njegovim riječima, očito se smišljeno lagalo kako bi se oklevetalo njega osobno i Katoličku crkvu.

Sigurno je da nije bilo razloga da me se okleveta zbog navodnog skrivanja, najprije Norca, a zatim i Gotovine, u samostanu u Masnoj luci. To je bilo ciljano na mene osobno, ali i instituciju franjevačkog reda i Katoličke crkve. Na koncu su se potvrdila i moja predviđanja da će biti optužen i sam Vatikan, čak i za nešto više od mogućeg skrivanja i pomaganja Gotovini rekao je fra Petar Krasić. On nije želio nagađati tko bi mogao stajati iza spletki na njegov te račun njegove zajednice i Crkve.

Ne bih smio iz moralnih razloga to reći jer bih u tome slučaju bio jednako nemoralan kao oni koji su izmislili ovu priču bez temelja. Moralni zakon obvezuje čovjeka da govori istinu, a ne da na izmišljotinama ostvaruje prljave ciljeve. No ipak svjesno se lagalo kako bi se nanijela šteta meni osobno, franjevačkom redu i u konačnici Katoličkoj crkvi" kaže fra Petar.

Nekoliko europskih, uglavnom britanskih zapovjednika mirovnih snaga angažiranih u BiH, u nekoliko je navrata ustvrdilo da se Gotovina povremeno skrivao u Hercegovini. Krasić je, međutim opetovao tvrdnje da nikada ne bi ugrozio svoju braću franjevce i dopustio da zbog njega budu kažnjeni, a to jednako nikada, siguran je, ne bi napravio nii Gotovina. Da se to dogodilo, imao bih toliko poštenja priznati javno kako ne bi netko drugi trpio posljedice.

Zaista nije bilo fizičkih ni bilo kakvih drugih kontakata nakon optužnice. Uostalom, siguran sam da ni Ante Gotovina ne bi nikada uvukao u nepriliku nekoga iz svećeničkih krugova zaključio je fra Petar.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije