Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLAO DOPIS TOMAŠEVIĆU

FOTO Hajduković održao prosvjedni performans ispred ruskog veleposlanstva

Zagreb: Saborski zastupnik Domagoj Hajduković održao je prosvjedni performans ispred Veleposlanstva Rusije
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/5
24.05.2022.
u 10:50

Sjetimo se Buče, Mariupolja, Kijeva, Odesse i svih drugih gradova koji su nastradali. Ovo je za sve te znane i neznane žrtve. Ovo je krik za njih", kazao je Hajduković

Saborski zastupnik Domagoj Hajduković održao je prosvjedni performans ispred ruskog veleposlanstva u Zagrebu.

"Sjetimo se Buče, Mariupolja, Kijeva, Odesse i svih drugih gradova koji su nastradali. Ovo je za sve te znane i neznane žrtve. Ovo je krik za njih", kazao je Hajduković i dodao da je poslao zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću dopis u kojem traži da se promjeni ime ulice u kojoj je veleposlanstvo u "Ulica žrtava ruske agresije na Ukrajinu".

Nazvao je to simboličnim činom.

Zagreb: Saborski zastupnik Domagoj Hajduković održao je prosvjedni performans ispred Veleposlanstva Rusije
1/5

Hajduković je, podsjećamo, nedavno poslao i dopis predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću u kojem traži da se pozove ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da se obrati Hrvatskom saboru.

- Poštovani predsjedniče Hrvatskog sabora, predsjednik Ukrajine gosp. Volodymyr Zelenskyy postao je utjelovljenje ukrajinskog herojskog otpora. Predsjednik Zelenskyy je postao simbol težnje jednog naroda za slobodom, demokracijom i ravnopravnog članstva u Uniji s drugim slobodoljubivim narodima. On je uveo praksu da se često i rado obraća parlamentima diljem svijeta govoreći o agresiji i onome što možemo napraviti kako bi pomogli herojskom ukrajinskom narodu. Predlažem vam, stoga, da uputite poziv predsjedniku Zelenskom da se obrati Hrvatskom saboru. Vjerujem da bi tako obraćanje poslalo snažnu poruku našoj ukrajinskoj braći da nisu sami i da je Hrvatska, koja je i sama propatila užase agresije, s njima! - navodi se u dopisu.

 

Foto: Domagoj Hajduković

Komentara 3

Avatar horuk
horuk
17:14 24.05.2022.

Bravo, prava stvar. Sada bi imao samo jos jednu zelju. Da SDPovci imaju takvo razumjevanje i za nase branitelje a ne da nam konstantno zabijaju noz u ledja ovih zadnji 30 godina. Gdje se toliko naprezu pokazati razumjevanje za agresoraa i optuzivati nas za izmidljene zlocine a opravdavati agresorske nasim ponasanjem odnosno nasim postojanjem.

PR
prokurator
12:54 24.05.2022.

ovo s promjenom imena ulice je dobra dosjetka, ali ovakav nazovi prosvjed je sramota, nakon što se mjesecima žrtve broje u desetcima tisuća. dajte ljudi zbrojite se, trenutak za ovo je bio u siječnju.

Avatar PrvoPoljeBijelo
PrvoPoljeBijelo
12:20 24.05.2022.

ma boli domagoja dupe za rat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije