Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki obrat

'Fatalnoj ujni' ukinuta oslobađajuća presuda, a nećak osuđen za ubojstvo izlazi iz zatvora

Slađana Novoselnik
06.06.2019.
u 21:12

Prošli je tjedan Vrhovni sud ukinuo i istražni zatvor za njenog tada maloljetnog nećaka koji je istom ovom presudom bio osuđen za teško ubojstvo svog ujaka i osuđen na osam godina maloljetničkog zatvora.

Slađana Novoselnik, u javnosti znana kao “fatalna ujna”, bila je u rujnu 2017. godine oslobođena optužbi za poticanje na ubojstvo svoga supruga Domagoja Novoselnika u ljeto 2011. na Hvaru. Ubio ga je njezin tada maloljetni nećak koji je proglašen krivim i osuđen na osam godina maloljetničkog zatvora. Slučaj star već osam godina ovih je dana dobio  epilog.

Naime, Vrhovni je sud u četvrtak ukinuo oslobađajuću presudu suca Damira Romca i vratio slučaj na početak odnosno naložio je novo suđenje na splitskom sudu. Sama sjednica nije niti održana jer je utvrđeno da je došlo do bitne povrede postupka odnosno da na suđenju nisu pročitani iskazi svjedoka koji su uredno dobili pozive, a nisu se odazvali, piše Slobodna Dalmacija.

Iako nisu uopće ulazili u činjenični dio presude odnosno dovodili u pitanje oslobađajuću odluku, sama činjenica da sve opet kreće ispočetka i da je neizvjesno koliko će novo suđenje trajati donosi, pojašnjava nam Slađanina odvjetnica Doris Košta, nove probleme i komplikacije u Slađaninoj borbi za skrbništvo nad svojom kćerkom o kojoj, od kad se ubojstvo dogodilo, brine njena baka, majka pokojnog Domagoja.

Podsjećamo, njezin  je suprug Domagoj ubijen nožem u obiteljskoj kući na Hvaru u kojoj je živio sa suprugom, malodobnom kćeri i majkom. Njegova supruga i nećak, koji je bio kod njih u gostima, u to vrijeme bili su u ljubavnoj vezi, ali tužiteljstvo, po ocjeni suda, nije uspjelo dokazati da je nećak ubio ujaka na nagovor ujne.


Kako navodi Slobodna Dalmacija, prošli je tjedan Vrhovni sud također ukinuo i istražni zatvor za njenog tada maloljetnog nećaka koji je istom ovom presudom bio osuđen za teško ubojstvo svog ujaka i osuđen na osam godina maloljetničkog zatvora. On se u istražnom zatvoru nalazio od srpnja 2011. do travnja 2013. godine kada je izašao na slobodu da bi onda krajem siječnja 2018. godine opet završio u zatvoru rješenjem Vrhovnog suda budući mu je bila izrečena sankcija viša od pet godina zatvora.

Osim toga, nećaku je ukinut i pritvor zbog  žalbe njegovog odvjetnika Jadrana Franceschija. Sud je uzeo u obzir to da je  on prije ovog posljednjeg određivanja istražnog zatvora pet godina bio na slobodi. U tom je vremenu završio školu, pronašao posao, oženio se i zasnovao obitelj što, po njima, pokazuje da uredno funkcionira na slobodi. Ovo će, dakle, biti treće po redu suđenje, piše Slobodna Dalmacija.

Komentara 5

JU
juma
21:42 06.06.2019.

Nevjerovatna nesposobnost, neznanje i nestrucnost u hrvatskom pravosudju ovim dobiva samo dodatnu potvrdu. Osam godina postupka za nista. Ajmo nanovo jos barem 8 godina. Do tada optuzeni budu zaboravili za sto ih se sudi, a rodbina pokojnika bude prije umrla nego docekala pravdu i kraj postupka.

Avatar Zgubider.
Zgubider.
22:53 06.06.2019.

Prvo osude, pa oslobode, da bi to ukinuli i onda na kraju bi opet sudili?! "Kobna ujna" je već sto godina na sudu, Horvatinčić je već sto godina na sudu,... Pa jel to netko od odgovornih gleda?! Jasno je daa odgovorni nemaju znanja, nije sramota ne znati, ali je sramota biti odgovoran i ne činiti ništa...

KA
kalimera
22:12 06.06.2019.

Hrvatsko pravosuđe je kao lutkarska predstava u dječjem kazalištu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije