Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Schulz smirivao zastupnike

Eurozastupnici Farageov govor popratili glasnim negodovanjem

Nigel Farage/EU
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
28.06.2016.
u 15:16

"Kada sam došao ovamo prije 17 godina, rekao sam da želim predvoditi kampanju za izlazak Britanije iz Europske unije, svi ste mi se smijali. Sada se više ne smijete, zar ne?

Nigel Farage, eurozastupnik i čelnik britanske stranke UKIP koja je snažno zagovarala izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz EU, na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u utorak je poručio kako EU i Ujedinjeno Kraljevstvo trebaju sklopiti sporazum o slobodnoj trgovini te da će Britanija nakon toga biti "najbolji prijatelj" EU.

– Zašto ne bismo bili pragmatični, razboriti, zreli i sklopili razuman sporazum o trgovini bez carina – rekao je Farage i dodao da će poslije toga Ujedinjeno Kraljevstvo i EU biti prijatelji, trgovati i surađivati te zaključio: – Bit ćemo vam najbolji prijatelji na svijetu. 

– Ako si učinite medvjeđu uslugu i odbacite svaku zamisao razboritog trgovinskog sporazuma, posljedice će biti mnogo gore po vas nego po nas – dodao je Farage.

Zastupnici Europskog parlamenta izlaganje Faragea dočekali su glasnim negodovanjem i na sličan način reagirali nekoliko puta tijekom njegova izlaganja.

Predsjednik Europskog parlamenta Martin Shulz je tijekom Farageova izlaganja morao umirivati zastupnike i tražiti da dopuste Farageu da govori.

– Kada sam došao ovamo prije 17 godina, rekao sam da želim predvoditi kampanju za izlazak Britanije iz Europske unije; svi ste mi se smijali. Sada se više ne smijete, zar ne? – odgovorio je Farage zastupnicima na početku izlaganja.

– UKIP je prosvjedovao protiv establishmenta, a establishment sada prosvjeduje protiv UKIP-a – reagirao je Farage nakon jednog Schulzova upozorenja. – Znam da nitko od vas u životu nikada nije radio pravi posao, poslove koji bi stvorili radna mjesta –rekao je Farage eurozastupnicima.

Farage je, među ostalim, optužio čelništvo Europske unije da su na "stražnja vrata" pokušali progurati političku uniju protiv volje naroda te da je ishod britanskog referenduma odgovor na takve pokušaje.

Farage je dodao i kako predviđa da Velika Britanija neće biti posljednja zemlja koja napušta EU.

Komentara 11

PI
pistaljka
23:25 28.06.2016.

Nije problem inteligentnih i moralnih ljudi u tome što ih gomila šupljoglavaca ne razumije. Nigel Farage je jedini govornik u Eusranskom Parlamentu kojeg vrijedi poslušati, ostalih 98% pripadaju šupljoglavcima i beskičmenjacima, koji pužu, i zato su dobro plaćeni, kako im nalažu satanisti iza kulisa. Bogu hvala da je Britanija glasala za izlazak iz ove satanističke tvorevine. Neće proći mnogo vremena prije nego se sami uvjerite da je Eusranija stvorena radi uništenja ne samo europskih autohtonih nacija, nego i kršćanstva (imamo "papu" koji sve čini kako bi pomogao u tom sotonskom projektu!). Nitko ne spominje kako su Nigel Farage, kao i David Icke, bili u Hrvatskoj prije pristupa Eusraniji i u čudu se pitali - "... tek što ste napustili tiranijsku uniju Jugoslaviju, sada želite pristupiti još goroj tiraniji od prijašnje, zašto?..." Oni si znali o čemu govore, ali naši šupljoglavci niti su to razumjeli niti htjeli razumjeti, a ni danas to ne razumiju - i to samo zato što je njihov jedini bog zlatno tele, kojemu su se uvijek klanjali i slijedili, pa i onda kada tele bude sam Lucifer povukao u svoju jazbinu (pakao) zajedno sa svim ovim šupljoglavcima okićenima doktoratima, magistratima, diplomama i svakojakim papirima koji ne vrijede ni papira na kojem su ispisani. Ovakav svijet je zreo za Armageddon, za pakao i propast, te izgleda da nikakve nesreće i patnje ga neće opametiti i probuditi iz smrtnog sna.

Avatar pendreck
pendreck
16:03 28.06.2016.

Najveci dobitik brexita je Putler... no cijena nafte bude nadajmo se jos dugo ostala izpod 50 US-$/Barrel ...

DU
Deleted user
16:07 28.06.2016.

HINA: odakle su nam se u Hrvatsku dotepli ti koji ne znaju i ne žele malo dotjerati svoj hrvaski, tko je tu šef i zašto se ne ispravljate međusobno? .... "Kada sam došao ovdje prije 17 godina - SRPSKI. ...... "Kada sam došao ovamo prije 17 godina - HRVATSKI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije