Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ankara

Erdogan poput sultana izgradio Bijelu palaču s tisuću soba i bunkerom

Recep Tayyip Erdogan
Reuters (Ilustracija)
28.10.2014.
u 10:30

Turski predsjednik palaču je sagradio bespravno u zelenom pojasu

        Turska sutra obilježava Dan Republike, a tim će povodom biti otvorena i nova palača koju je dao sagraditi turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan. Sudeći prema viđenom, njegova Bijela palača (Ak Saray) pokraj Ankare može konkurirati slavnim palačama iz turske povijesti koje su gradili sultani.

I ne samo turske povijesti! Naime, Erdoganov novi dom smjestio se na nevjerojatnih 210 tisuća četvornih metara i tri je puta veći od Buckinghamske palače u kojoj stoluje britanska kraljica. Bijela palača ima nevjerojatnih tisuću soba, zaštitu od oružanog napada i bunker, a prema dostupnim podacima izgradnja je stajala više od 275 milijuna eura.

Kao i većinu Erdoganovih poteza, i izgradnju palače pratile su brojne kontroverzije pa turski mediji pišu da je ovaj projekt zapravo “najveće crno gradilište” u Turskoj jer je najviši upravni sud zbog zaštićenog zelenog pojasa u kojem se nalazi izdao zabranu gradnje. Inače, palača je sagrađena na zemljištu koje je osnivač moderne Turske Kemal Atatürk darovao turskoj državi.     

>> Nismo saveznici, Turska je prva crta obrane od Islamske države

>> 'To je kao da Srbija ide spašavati Kosovo koje se odcjepljuje'

Komentara 14

MA
makotako
11:35 28.10.2014.

odakle mu pare, zar je sve to njegovo vlasnistvo,ili to pripada najboljoj turskoj ekonomiji stoljeca..to jest vladi

MA
makotako
11:46 28.10.2014.

erdogan veze nema,nece nikada dobiti nobelovu nagradu za mir

DU
dukidudoje
11:39 28.10.2014.

nikada slabije gospodarstvo nije bilo,kao sto je dolaskom na vlast erdogana,znam to citam zapadne medije koje izvestavaju fakticno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije