Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čisto more

EK: Hrvatska kupališta čistija od europskoga prosjeka

pag
Marko Lukunić
10.06.2010.
u 21:28

Ni na jednome hrvatskome kupalištu nije u vodi pronađena Escherichia colli, a tek je ponegdje zamijećeno – ili nije dovoljno puta mjereno – zagađenje crijevnim enterokocima.

Čak je 99,6 posto obalnih kupališnih voda u skladu sa standardima koje je još 1976. godine uspostavila Europska Unija, dok je tek nešto manje, 97,9 posto, u skladu s pooštrenom direktivom iz 2006. godine, objavila je u četvrtak Europska komisija.

To znači da ni na jednome hrvatskome kupalištu nije u vodi pronađena Escherichia colli, a tek je ponegdje zamijećeno – ili nije dovoljno puta mjereno – zagađenje crijevnim enterokocima.

U oba je kriterija Hrvatska bolja od europskoga prosjeka, koji prema starijoj direktivi lani iznosio 95,6, a prema novijoj 89 posto.

Hrvatska je ove godine prvi put uključena u izvještaj o kakvoći kupališnih voda, koji EK objavljuje svake godine pred početak kupališne sezone.

Komentara 6

UK
Ugo Kajvez
23:09 10.06.2010.

\"EK: Hrvatska kupališta čistija od europskoga prosjeka\" . I zato bi vama se trebalo naplatiti DUPLO !! .....

RO
RobyRoby
10:20 11.06.2010.

A nadaj mo se da ce tako i ostat,

AG
Agramer198
18:08 11.06.2010.

hahahahahahahahahaha poirot,vidim netko nam je zavidan :))) ti pričaš o CG,EK o Hrvatskoj... stoga mir i noge u lavor, sa svojim primanjima tam istočno niti nemreš ući u RH stoga ne pričaj o nečemu što nisi vidio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije