Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EFJ Radmanu:

'Objašnjenje otkaza Gojan i Novak-Srzić nije uvjerljivo'

Elizabeta Gojan Hloverka Novak Srzić
Foto: Pixsell
08.04.2015.
u 06:50

Glavni tajnik Europskog novinarskog saveza (EFJ) Ricardo Gutiérrez glavnog ravnatelja HRT-a poziva da opet razmotri svoju odluku

“Svojim me objašnjenjem o otkazima Elizabeti Gojan i Hloverki Novak-Srzić niste uvjerili u opravdanost tog poteza pa vas opet pozivam da još jednom razmotrite svoju odluku o tako drastičnim kaznama dvjema novinarkama”, napisao je to glavni tajnik Europskog novinarskog saveza (EFJ) Ricardo Gutiérrez u svom drugom pismu upućenom glavnom ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu dodavši da Gojan i Novak-Srzić javno nisu iznosile nikakve podatke o poslovanju kuće.

Naglasio je da razumije kako Radman mora štititi ugled HRT-a i da se tijekom rada mogu počiniti razne profesionalne pogreške, no ponovio je da EFJ podržava stav Hrvatskog novinarskog društva i Sindikata novinara Hrvatske da novinarkama za utvrđene pogreške ublaže kazne.

>> Duka: Radman daje otkaze prema vlastitom nahođenju

Komentara 7

DU
Deleted user
07:27 08.04.2015.

Titov omladinac se u interesu partije želi riješiti Hloverke a Gojanica je kolateralna žrtva

DU
Deleted user
08:03 08.04.2015.

Radman je trebao biti uzdanica Josipovića za drugi mandat, ali je došlo do znane pojave da su ljudi glasovali "protiv" ma što god HTV, gdje ostaju dvojbe što je tamo hrvatsko, prodikala i zato je došlo do još veće ljutnje kasnije. Naime, ne samo da je Gojan odradila taj prijenos s dvije oktave većim ruganjem nego što je implicite traženo, nego je do kraja prokazala HTV kao pristran medij, kojeg ne treba obadavati. I onda je uslijedio spas vojnika Radmana! Tako da joj grunuo otkaz... Jerbo su ispravno procijenili da žestoka frustracija unutar tijela i duše Gojan može poslužiti za tu misiju, medijskog demoliranja svečanog čina, ali nisu predvidjeli velik gnjev javnosti kasnije. Tko meni ne vjeruje, da se ne radi o solo izljevu Gojan, nek se sjeti da su i s online zapisa inauguracije maknuli emocijama nabijene trenutke (Predsjednica ljubi zastavu i dr.) što nije maslo dotične već komesara Radmana osobno.

SX
sudbina x
08:38 08.04.2015.

I opet Jugosrbi stvaraju sebi alibi,Vratit će ove dvije žene na HRTV a kako su svojim kadrovima nakrcali ovu ustanovu sada imaju alibi za vrijeme kad će izgubiti izbore i kad će njihovi kadrovi Jogosrpske provencijencije morati napustiti HRTV.U trenn će se probuditi civilne udruge na čelu sa Zoranom Pusićem i Vesnom Teršelić i krenuti u tužakanje Hrvatske diljem Europe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije