Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

U dvorištu nove kuće otkrila neoznačen otvor, iznenadila se kad je otkrila o čemu je riječ

"Moja je misija doznati zašto je to ovdje", rekla je Lisa
29. studenoga 2017. u 09:08 2 komentara 48062 prikaza
Iskapanje
Foto: Thinkstock

Britanka Lisa Cramps uselila se u svoj novi dom u engleskom gradiću Mitcheldeanu i u dvorištu je pronašla neoznačeni otvor. Iako ga je mogla samo zatrpati, Lisu je zanimalo što se tamo krije pa je počela kopati i otkrila sklonište iz Drugog svjetskog rata, piše Metro

jezero Povukla se voda U Hercegovini presušilo jezero i otkrilo tajnu staru 50 godina

Lokalni povjesničari smatraju da su sklonište vjerojatno napravili radnici obližnje tvrtke, a napravili su i tablice za označavanje zrakoplova, postavili reflektore i protuzračnu tehnologiju. Bili su zaposlenici kompanije British Acoustic Films koja se preselila iz Londona 1941. kako bi izbjegla kompaniju Blitz, a nova lokacija nalazila se točno pokraj Lisina vrta. 

Galerija: Ovo je kuća B – u Hong Kongu su je proglasili najboljom na svijetu

Iskapanje
1 / 7
Nagrađena kuća

Čini se da je sklonište napravljeno za više ljudi, jer se očito ne radi o skloništu previđenom samo za jednu obitelj. Prema drugoj teoriji, bunkerom su koristili britanski vojnici. 

''Počeli smo ga iskopavati, bilo bi čudesno pokazati lokalnoj djeci ovaj djelić povijesti. Zaista želim da ovo bude dio zajednice i da pomogne djeci u učenju o Drugom svjetskom ratu'', ispričala je Lisa i dodala da je vrlo uzbuđena što je to pronašla u svojem vrtu. 

'Volim povijest Drugog svjetskog rata i moja misija je doznati zašto je točno ovaj bunker ovdje'', rekla je Lisa. 

Njezina nova kuća prije je pripadala starijem paru koji je ondje živio od 50-ih godina, no bunker je stariji. Njihov sin je kao dječak ušao u bunker s prijateljem i tamo pronašao bajunet i druge ostatke iz Drugog svjetskog rata: police sa šalicama, posuđem i komadićima vrpce i tkanine koja je možda bila korištena za popravak odjeće. 

Pogledajte i video: Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

Božićni poklon KAKVA REAKCIJA! Izgledao je to kao običan božićni dar, a onda je uslijedilo iznenađenje... Crveni planet NASA izbacila nove slike Marsa, otkrivaju li tajnu Crvenog planeta? Tursko jezero Van Iznenađeni pronalaskom Na dnu najvećeg jezera u svijetu otkrili tajnu skrivanu 3000 godina
SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • robert:

    "kako bi izbjegla kompaniju Blitz" hahahahaha, ovako loš prijevod se rijetko nađe i na Večernjem :) Autor, koji se s pravom srami napisati ime, nije shvatio da se radi o blitz napadu tj kampanji.

  • makan tahi:

    tunel prema kini?