Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

U Hercegovini presušilo jezero i otkrilo tajnu staru 50 godina

Na površinu su izronile kuće, bunari i dvorišta sela koje je potopljeno 1968. godine da bi se napravilo akumulacijsko jezero
31. listopada 2017. u 09:42 53 komentara 48368 prikaza
jezero
Foto: Screenshot YouTube
Pogledajte galeriju 1/2

Zbog ovogodišnje suše u Hercegovini, vodostaj tamošnjih akumulacijskih jezera drastično je pao, a nakon što se voda povukla iz Bilećkog jezera, otkrivena je tajna stara 50 godina.

Rekonstrukcija Pavlinskog trga MINULA VREMENA Otkrivene iznenađujuće tajne dječjih grobova u Rijeci

Naime, na površinu su izronile kuće, bunari i dvorišta sela koje je potopljeno 1968. godine da bi se napravilo akumulacijsko jezero, piše Radio Sarajevo.

Stariji mještani sjećaju se čak i stanovnika potopljenog sela koji su zauvijek morali napustiti svoje domove zbog izgradnje brane i jezera, a u pamćenju im je ostao raspored kuća i ostalih objekata.

Inače, ovo je drugi put ove godine da su izronili ostaci kuća iz jezera u BiH. U veljači je, naime, Ramsko jezero imalo najniži vodostaj te su tada izronili ostaci sela Kopčići koji su potopljeni na isti način kao i selo pokraj Bileće.

Poruka ZAKAŠNJELA ROMANTIKA Pomozite joj da pronađe nestalu ljubav: Porukama oblijepila Novi Zagreb Koljska bušotina PUT DO PAKLA U najdubljoj rupi svijeta pronađena tajna stara dvije milijarde godina tajna soba Jezivo Radnik popravljao klimu u kući, a onda je pronašao vrata tajne sobe...
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • Ja i Ja:

  Tajna? A sto ga vi samoprozvani novinari lupetate...

 • macks:

  Koju tajnu su "novinari" VL otkrili?

 • Avatar beskucnik
  beskucnik:

  djelo KOMUNJARA cijela plodna zemlja je unistena...zivio tito --ehheehehhe jel tako