Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje kutli

Dvojica se opravdala bolešću, treći zatražio azil u Sloveniji

kutle
Pixsell
03.05.2010.
u 15:40

Optužene se tereti da su Slobodnu Dalmaciju oštetili za 21 milijun kuna, a optužnica je podignuta još 2005. godine.

Ni iz trećeg pokušaja na splitskome Županijskom sudu nije počelo suđenje Miroslavu Kutli i još petorici optuženih za gospodarski kriminal kojim su Slobodnu Dalmaciju oštetili za 21 milijun kuna. Na jučerašnje ročište tako nisu došli Tomislav Dragun, preko čije se štedionice Dukat obavljala većina transakcija, koji je zatražio azil u Sloveniji.

Bivši predsjednik uprave SD – Novine Ante Bušić izostanak je opravdao vrtoglavicama, a Nikola Piasevolli, član NO-a Kaštelanske rivijere i Slobodne Dalmacije, gihtom.

Dragun i Piasevolli zatražili su razdvajanje postupka, no tomu se usprotivilo tužiteljstvo.

Optužnica je podignuta 2005., a šestorki se na teret stavlja da iz Slobodne izvlačili novac putem kredita i dionica te da su sudjelovali u prodaji dionica Kaštelanske rivijere kako bi se financirala ostala poduzeća u sastavu Kutline grupe Globus. Vijeće Županijskog suda 2006. obustavilo je postupak jer su financijski vještaci utvrdili da nema štete, no Vrhovni sud lani u lipnju ipak je zatražio suđenje.

Komentara 4

MM
Mladen Miletić
15:58 03.05.2010.

Optužene se tereti da su Slobodnu Dalmaciju oštetili za 21 milijun kuna, a optužnica je podignuta davne 2005. godine. Za koje magare je optužnica davne godine. Procesi obični pišljivi koje bi portiri riješili za 20 minuta se vode 10-15 godina.. PITANJE Zašto bi kao portiri budale završili neki posao za 20 minuta; kada ga možete slobodno i da nitko nesmije ni da pisne ili pita nešto ljepo mogli rastegnuti 15 godina ? Samo jedean jedini razlog ? Molim nadnaravno nema ga ! Nema ni ZAKONA da mora biti riješeno Ljepo je imati posao do mirovene a i ostaviti svojoj djeci i generaciji poslje da \"radi\" !

MM
Mladen Miletić
16:03 03.05.2010.

Naivni i jadni neznalice vjeruju kako bi oni sudili i presudili, ljude lopiče pozatvarali i onda sjedili i gledali tupo u prazni prostor dok kriminalci ne iziuđu van za 10 ili 20 godina ! Pametni to ne prakticiraju sa pametnimm kriminalcima. Jedino kad susjed susjeda za zemlju ili kravu odere po čelenki sa sjekirom onda se sudi i presudi .. Iako su suci krivi nisu riješpili spor čekali presudu oštečenoga da bi potom njega zatvorili kao krivca ! U 80-90% sporova !

JA
jacica
19:48 03.05.2010.

možda ljudi nemaju dopunsko osiguranje, jadnici ovaj jedan ima vrtoglavicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije