Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ VUKOVARSKO-SRIJEMSKE

Dvojac završio u pritvoru: Policajac (64) odavao tajne podatke 48-godišnjaku, ide i na disciplinski

Djelatnik policije
Miranda Cikotic/PIXSELL
15.03.2024.
u 10:39

Osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je podnijeta kaznena prijava

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Zagreb su, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, 64-godišnjim policijskim službenikom i 48-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti.

Za osumnjičenog policijskog službenika je utvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo protiv službene dužnosti - Zlouporaba položaja i ovlasti, odnosno kao službena osoba je iskoristio svoj položaj i ovlast i obavio radnju koju nije smio obaviti i neovlašteno drugome priopćio podatke koji nisu objavljivi. Za osumnjičenog 48-godišnjaka se sumnja da je počinio kazneno djelo protiv službene dužnosti - Zlouporaba položaja i ovlasti poticanjem, odnosno s namjerom je poticao službenu osobu da iskoristi svoj položaj i ovlasti i obavi radnju koju nije smio obaviti pa je na taj način došao u posjed podataka koji nisu objavljivi.

Osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je podnijeta kaznena prijava.

Policijski službenik je rješenjem nadležnog rukovoditelja udaljen iz službe te će se protiv njega inicirati i pokretanje disciplinskog postupka pred nadležnim Disciplinskim sudom MUP-a. Iako iz MUP-a ne navode neslužbene informacije kažu da se radi o policajcu iz PU vukovarsko-srijemske.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Opasna droga Galaxy pojavila se u Međimurju, policija provela akciju: 'To je čista kemija!'

Djelatnik policije
1/15

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije