Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jutros uhićeni u Osijeku

Trojica sudaca i poduzetnik dovedeni u Zagreb, čeka ih ispitivanje u Uskoku

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/12
09.06.2021.
u 16:44

Sumnja se da su osječki suci primili oko 400 tisuća eura mita te neke druge poklone

Trojica osječkih sudaca i osječki poduzetnik Drago Tadić tijekom poslijepodneva bi trebali biti dovedeni u sjedište Uskoka na ispitivanje. Njih četvorica jutros su uhićena u Osijeku gdje su im pretraženi stanovi i poslovni prostori nakon čega su dovezeni u Zagreb.

Nekima od njih, uključujući Tadića, pretraženi su stanovi koje imaju u Zagrebu. Drago Tadić bi u Uskoku trebao biti ispitan u 17 sati, a njegov odvjetnik Rafael Krešić kazao je da za sada još uvijek ne zna konkretno zašto se Tadić sumnjiči, no pretpostavlja da je riječ o posjedovanju i davanju mita.

Osim trojice sudaca i Tadića, još su osumnjičeni braća Zdravko i Zoran Mamić koju su trenutačno nedostupni pravosuđu jer su u BiH. Po onom što je za sada poznato iz neslužbenih izvora, sumnja se da su osječki suci primili oko 400 tisuća eura mita te neke druge poklone, kako bi donijeli sudske odluke u korist braće Mamić kojima se na sudu u Osijeku zajedno s Milanom Pernarom i Damirom Vrbanovićem sudilo zbog izvlačenja 116 milijuna kuna iz Dinama.

VIDEO U Osijeku su uhićena tri suca i poduzetnik: Sumnjiče se za primanje mita.

Sva četvorica su pravomoćno osuđena, no u zatvoru je na izdržavanju kazne samo Pernar. Braća Mamić su u BiH, a Vrbanović je zbog zdravstvenih razloga tražio odgodu odlaska na izdržavanje kazne o čemu još nije odlučeno jer se treba naći vještak koji će vještačiti njegovu medicinsku dokumentaciju.

>> FOTO Trojica sudaca i poduzetnik dovedeni u Zagreb, čeka ih ispitivanje u Uskoku

1/8

Komentara 18

CI
CicoKvaternik
20:06 09.06.2021.

Veli Mesić nek institucije rade posao.U institucijama samo lopovi sa zvijezdom.Nek institucije sad rade posao i sve lijeve u zatvor strave.Lijevo je ljubav prema kradi,prijevari i ubojstvu.

DU
Deleted user
18:57 09.06.2021.

Tako treba i ustavne sudce jer ne rade svoj posao tzk stožer krši sve moguće zakone

DU
Deleted user
19:27 09.06.2021.

Maminjo reformator.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije