Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Most je eksperiment koji Hrvatskoj uopće nije bio potreban'

Božanović je optužio ministra gospodarstva Tomislava Panenića da povlači poteze koji vode državu u bankrot
29. svibnja 2016. u 18:08 25 komentara 1963 prikaza
Đuro Božanović
Foto: Vedran Balen

- Umjesto što huškačkom i razornom politikom koče bilo kakve reforme u našoj zemlji, Most mora pod hitno početi s radom – rekao je međunarodni tajnik HSP AS Đuro Božanović.

Iz ove stranke oglasili su se priopćenjem u kojem najoštrije osuđuju, kako kažu, posljednje napade na strukturu vlasti i tkivo vladajuće koalicije. Navode kako se pokazalo da mostovska udruga ili interesna zajednica pojedinaca predstavlja eksperiment koji Hrvatskoj uopće nije bio potreban. Prema Božanovićevim riječima, Mostovci četiri mjeseca obmanjuju javnost kako su upravo oni hrvatski preporoditelji i obnovitelji koji udaraju temelje novoj hrvatskoj demokraciji i započinju trajni gospodarski oporavak, a zapravo se nisu pomaknuli s mrtve točke. Božanović je upozorio kako ovakvo stanje u gospodarstvu više nema smisla, optuživši ministra gospodarstva Tomislava Panenića da povlači poteze koji vode državu u bankrot.

- Panenić nema ideju, viziju, elan ni znanje da nešto napravi. Kopira poteze bivših vlada koje su nas i dovele do ovakve situacije. Dobit najjačih i najznačajnijih hrvatskih tvrtki ne smije se isisavati, nego je treba dalje investirati u njihov razvoj, jer bez investicija nema ni razvoja gospodarstva – ističe Božanović, inače uspješan poduzetnik u Njemačkoj.

Slaven Dobrović Slaven Dobrović: 'Nismo pijun SDP-a, nema smisla da smo taoci jednog čovjeka' Karamarko i Petrov Slika govori više od 1000 riječi Karamarko i Petrov - fotografije pokazuju da jedan za drugog ne postoje

On upozorava da se poduzeća koja predstavljaju nacionalni interes ne smiju koristiti za sanaciju dugova ili prethodnih potraživanja, jer  je to put ka potonuću hrvatske privrede, koji vodi ka dodatnom padu BDP- a. Umjesto investicijskih i reinvesticijskih programa te masovne obnove, primjerice, Hrvatskih željeznica ili elektrovodova kroz državu, Mostovci se, tvrdi Božanović, bave podmirenjem troškova i kamatnih stopa u svrhu gašenja lokalnih požara, a umjesto masovnog otvaranja radnih mjesta, za što prostora itekako ima, na djelu su, kaže, papirnate i kozmetičke promjene, što ne vodi nikamo.

- HSP AS ne želi da se našoj zemlji dogodi grčki scenarij. Upozoravali smo na talijanizaciju hrvatske političke scene, za koju je glavni krivac Most. Želimo promjene i rad na promjenama odmah. Do sada pokazano i učinjeno opća je sramota – zaključio je Božanović.

Rokovci: Zadruga Vinkovačka Šparoga
Preplavila slavonska polja
Zarada je 25.000 kn po hektaru: Kultura je to koja je i do 8 puta isplativija od pšenice
Merkur osiguranje
Ne zanemarujte zdravlje
Sad je najvažnije brinuti o zdravlju: Pet ključnih liječničkih preporuka koje ne smijete zanemariti
 • Avatar stark_house
  stark_house:

  Nije nam trebao Most jel? Sigurno da u miru mozete nastaviti pljacku sa svojima kompanjonima.

 • Avatar Bekrija
  Bekrija:

  U ponovljenim izborima Karamarkovi mađaroni nemaju nikakve šanse! Naprijed MOST!

 • Deleted user:

  Združeni napad mafijaša, lopova, komunjara i nacista na MOST. Jedno je jano, ne da nam most nije bio potreban, nego je slamka spasa. Veliku sreću imaju HDZ i SDP sa satelitima kaj kontroliraju medije (SDP to radi dosta pametnije i ... prikaži još!e i spretnije od HDZ-a). Isto ovo je prije 30-tak dana izjavili i Grčić i Vrdoljak. Boje se, boje se za budučnost svoje djece. Neće stiči nakrasti koliko im djeca mogu potrošit. Nikada mi do sada nije bilo drago što sam za nekog glasao. Uviijek sam se posipao pepelom, i morao se ispričavati djeci što sam tako glasao... do sada! Izrazito sam ponosan kaj sam glasao za MOST. I sigurno ću opet glasati. Zaslužni su kaj je onaj Zorangutan u oporbi i zaslužni su kaj Karamarko mora jako pazit kaj radi. To nam je upravo trebalo. A ovi marginalci koji su istjerali Ružu iz svojih redova (koja je jedan od rjetik poliitčara koji nešto vrijede) mogu pričat koliko hoće. Ali niti im je domoljublje u srcu a niti pravo niti pravda. Puno bolje bi pristajali u tabor izdajica, SDP-a!