Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNA ZBOG UBACIVAČA

Dubrovnik kažnjava zbog zaustavljanja prolaznika i nuđenja ugostiteljskih usluga

Dubrovnik - Stradun
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/2
11.02.2023.
u 09:58

Djelatnici restorana „LAJK“ s jelovnikom u ruci zaustavljali prolaznike nudeći im usluge ugostiteljskog objekta. Gradonačelnik im otkazao ugovor o zakupu javne površine društvu po drugi put, a ako dođe do trećeg otkaz će biti trajan

Koliko puta su vas zaustavili na ulici i ljubazno vas pozvali da uđete u neki obližnji restoran, ručate i, naravno, to platite? U Dubrovniku vam se to više ne bi smjelo događati jer su zbog "ubacivača" propisane vrlo visoke kazne, koje podrazumjevaju gubitak prava korištenja javne površine. Iz Grada Dubrovnika su obavijestili kako je, sukladno svojim ovlastima, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković izjavio otkaz ugovora o zakupu javne površine društvu Stabulum d.o.o., a kojim se koristio ugostiteljski objekt „LAJK“ smješten na Prijekomu.

"Otkaz ugovora o zakupu javne površine od 16,80 metara kvadratnih za postavljanje ugostiteljskih stolova i stolica ispred objekta „LAJK“, izjavljen je iz razloga jer su djelatnici objekta na Stradunu, ispred Dropčeve ulice, s jelovnikom u ruci zaustavljali prolaznike nudeći im usluge ugostiteljskog objekta čime je počinjen prekršaj iz članka 36. Odluke o zakupu javih površina Grada Dubrovnika i članak 11. Ugovora o zakupu javne površine od 28. rujna 2022. godine kojim je definirano da zakupnik ne smije svoju ponudu reklamirati putem gastro informatora (ubacivača) izvan predviđene površine" priopćeno je iz Grada Dubrovnika. Napominju kako su takvo postupanje utvrdili 20. siječnja 2023. godine djelatnici Odsjeka za komunalno redarstvo Grada Dubrovnika, o čemu su izdali službenu zabilješku.

Društvo Stabulum d.o.o. obvezno je prestati se koristiti javnom površinom i ukloniti sve stolove i stolice s javne površine ispred objekta na Prijekomu odmah po primitku otkaza. Ako to propusti napraviti, otkaz će izvršiti putem trećih osoba koje odredi Komunalno redarstvo. Zakupnik može zatražiti ponovno zaključenje ugovora nakon otklanjanja okolnosti koje su dovele do otkaza ugovora, ali ne prije isteka roka od 30 dana od postupanja po obvezi iz otkaza ugovora.

Ovo je drugi prekršaj društva Stabulum d.o.o. Ovom otkazu ugovora o zakupu javne površine prethodio je i otkaz ugovora u rujnu 2022. kojim je otkazan ugovor sklopljen u prosincu 2020. godine. Ukoliko dođe do trećeg otkaza ugovora o zakupu javne površine, to će biti trajno.

>> VIDEO: Spajanje mosta iznad rijeke Cetine kod Omiša

Komentara 1

SP
Stari panj
15:33 11.02.2023.

Konačno da se stane na kraj tom maltretiranju. Nismo u arapskim zemljama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije